Senatoarea Diana Șoșoacă dezminte zvonurile potrivit cărora s-ar fi vaccinat împotriva Covid, știut fiind faptul că este una dintre cele mai vocale contestatare a tot ce ține de pandemie, vaccinare, purtarea măștii sau restricții, și care prin ieșirele sale publice atrage foarte mulți oameni care „nu dau doi bani” pe știință.

Eu, Senator al României, Diana Iovanovici-Șoșoacă, dezmint articolele calomnioase din presă în care se afirmă că m-aș fi vaccinat!

NU M-AM VACCINAT!

NU MA VACCINEZ!

NU MĂ SUPUN ACESTUI EXPERIMENT ȘI VĂ ÎNDEMN SĂ ÎMI URMAȚI EXEMPLUL!

AM ALES LIBERTATEA!

a scris Diana Șoșoacă pe una dintre paginile de Facebook.

De altfel, prin declarațiile făcute de Diana Șoșoacă, în sutele de live-uri de pe Facebook, cu privire la nevaccinarea nici a sa, nici a familiei sale, s-a transformat în inamicul nr 1 al campaniei de vaccinare. Pentru Șoșoacă nu au contat restricțiile, a colindat țara în lung și în lat, a provocat scandaluri în fața centrelor de vaccinare, a participat la proteste împotriva măsurilor luate de autorități. Mai mult, unul dintre anti-vacciniști ajungând pe patul de spital după participarea la un astfel de protest regretă că a ascultat-o pe Șoșoacă și că nu s-a vaccinat.  

După acest moment, Șoșoacă pare că a schimbat macazul și contestă tot ceea ce a vociferat de mai bine de un an de zile.  „Păi… în primul rând, eu nu am zis că nu există Covid. În al doilea rând, nu i-am zis dacă să se vaccineze sau nu. Dumnealui zice că regretă că nu s-a vaccinat. Să ne spună cine l-a oprit să se vaccineze. Noi am militat pentru dreptul de a alege între a te vaccina sau nu”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă, citată de Playtech.

Șoșoacă și starea de alertă

În urma demiterii Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, prin adoptarea moțiunii de cenzură, Diana Șoșoacă afirmă că prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând de astăzi, este ilegală, mai mult, îndeamnă românii să încalce orice măsură impusă de autorități.

„Guvernul interimar nu poate să prelungească starea de alertă, având în vedere dispozițiile art. 110 alin. 4 Constituție. Președintele lor nu a numit un prim-ministru interimar, astfel că la acest moment avem o țară neguvernată. (…) Dragi compatrioți, căsătoriți-vă, iubiți-vă, intrați unde vreți, cum vreți, s-a dus alerta! Nimeni nu va poate cere niciun pass, nimic! Și dacă mai fac pe nebunii, umpleți-i de dosare penale pe toți: polițiști, jandarmi, patroni și vânzători, paznici etc. Plimbați-vă la orice oră din zi și din noapte”, a scris Diana Șoșoacă pe Facebook. Mai mult, acesta l-a și avertizat pe Cîțu că dacă vine în Parlament cu o nouă cerere de instituire a stării de alertă „jar mâncați”.

Reamintim că o situație similară cu premier interimar și prelungire a stării de alertă a avut loc în decembrie, după alegerile parlamentare, când Orban și-a depus mandatul, iar interimatul a fost preluat de Nicolae Ciucă, ministrul de Interne.

Citește și: Diana Șoșoacă, protest în fața unui centru de vaccinare din Iași