Sursa foto: hurriyetdailynews.com.

Un bărbat din Turcia, în vârstă de 43 de ani, a decis să se transforme într-un „sac de bătaie” pentru cei stresați. Hasan Riza Gunay s-a inspirat dintr-un film, iar din 2010, a devenit cea mai bună „terapie” pentru sute de persoane care vin să își descarce stresul la el.

Bărbatul susține că nu toți oamenii fac față stresului prin meditație sau făcând exerciții fizice, motiv pentru care a decis să îi ajute. Astfel, cei care îi trec pragul au posibilitatea să își descarce nervii lovindu-l din toate părțile timp de 15 minute, prețul fiind de 10 dolari.

Cea mai bună „terapie” pentru persoanele stresate din cauza COVID-19

De la debutul pandemiei de COVID-19, când populația a fost obligată să rămână în case iar majoritatea au început să lucreze de acasă, Gunay susține că nu mai face față cererilor venit din toate părțile.

„Majoritatea clienţilor mei suferă de depresie sau atacuri de panică şi sunt depăşiţi de sarcinile zilnice. Sunt extrem de ocupat în ultima vreme, dar visul meu este să antrenez o echipă de «antrenori anti-stres» care să facă ce fac eu”, a declarat turcul, relatează hurriyetdailynews.com.

Hasan Riza Gunay a mai precizat că din cauza coronavirusului, nivelul de stres a atins cote alarmante. Conform spuselor lui, cei mai mulți clienți sunt de sex feminin (70%). Mai mult, pe lângă ședința de bătaie, prin care clientul are la dispoziție 15 minute să își descarce tot stresul acumulat, bărbatul oferă și o dietă alimentară adecvată pentru a depăși criza prin care trec.

De asemenea, bărbatul este echipat corespunzător pentru un astfel de „job” periculos, purtând echipament de protecție și folosește în marea majoritate a cazurilor o imagine a persoanei pe care clientul o urăște.

Cu toate că nu duce lipsă de clienți, el a precizat că nu a fost nevoie niciodată să fie internat la spital din cauza loviturilor suportate după o ședință de terapie prin bătaie.

„Nu am ajuns niciodată la spital pentru că loviturile încasate au forţa unor adolescenţi de 12-14 ani”, a mai spus Hasan Riza Gunay.

Turcia are grijă de cei lăsați pe străzi: căței și pisici