Autoportretul actorului Johnny Depp, scos la vânzare pentru 1.950 de dolari

Autoportretul a fost realizat în timpul proceselor cu fosta soție

Un autoportret al lui Johnny Depp înfăţişându-l pe starul de la Hollywood pe când se afla în toiul proceselor legate de căsătoria cu fosta soţie Amber Heard, a fost scos la vânzare. Autoportretul, realizat în ediţie limitată, este pus la vânzare pentru 13 zile la preţul de 1.950 de dolari. Depp a spus că 200 de dolari din încasările de la fiecare vânzare vor fi donate organizaţiei nonprofit Mental Health America. Concepută în 2021 în studioul ilustratorului britanic Ralph Steadman, creaţia, intitulată ”Five”, a fost finalizată anul acesta, potrivit g4media.ro.

”Acest autoportret a fost creat într-o perioadă care a fost… să spunem, puţin întunecată, puţin tulbure”, a precizat Depp într-o înregistrare video.

”M-am uitat la el şi, nu ştiu de ce, m-am gândit că are nevoie de altceva. Are nevoie de mai multă informaţie… aşa că am scris cinci acolo pentru că eram pe cale să intru în cel de-al cincilea an de nebunie”, a mai spus actorul. Johnny Depp s-a căsătorit cu Amber Heard, pe care a cunoscut-o pe platoul de filmare al peliculei ”The Rum Diary”, în 2015. După un an, actriţa a intentat divorţ.

Relaţia lor tumultoasă a fost evidențiată în două procese. Anul trecut, într-un tribunal din Statele Unite, Depp a avut câştig de cauză într-un proces de defăimare împotriva lui Heard, care l-a acuzat pe actor de abuz. Depp a spus că nu a lovit-o nici pe ea şi nici vreo altă femeie.

În urmă cu doi ani, Depp a pierdut un proces de calomnie în Marea Britanie împotriva tabloidului The Sun, care l-a etichetat ”bătăuş de femei”.

Un judecător de la Înalta Curte din Londra a ajuns la concluzia că actorul a agresat-o în mod repetat pe Heard. La scurt timp, a fost concediat din franciza ”Fantastic Beasts”, un spin-off la seria ”Harry Potter”. Depp a spus că ”Five” a fost inspirat de o fotografie de-a sa realizată în 2015, când a devenit imaginea unui parfum bărbătesc Dior. ”Five” este o serie de portrete realizate de Depp în colecţia sa ”Friends & Heroes” – include portrete ale lui Elizabeth Taylor, Al Pacino, Bob Dylan şi Keith Richards – şi sunt scoale la vânzare de Castle Fine Art, un grup de galerii de artă din Marea Britanie. Focar de antrax la o fermă de capre din judeţul Iaşi