Victor Piţurcă, anchetat de DNA sub control judiciar

"Nu am nicio treabă cu această afacere", a declarat Victor Piţurcă, la ieșirea din arest.

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost eliberat din arest. Ordonanța de reținere pe numele lui a expirat, iar procurorii DNA au decis să îl cerceteze sub control judiciar. Fiul lui, Alexandru, a fost pus sub acuzare după ce a fost audiat de anchetatori în dosarul măștilor, potrivit digi24.ro.

  •  
  • „Nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Victor Piţurcă, la iesirea din arest. Alexandru Pițurcă este și el urmărit penal în acest dosar, potrivit unor surse judiciare.
  • El a fost audiat azi de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență.  În sediul DNA a fost și Victor Pițurcă, care și-a petrecut noaptea în arest. Procurorii nu au cerut arestarea preventivă a lui Victor Pițurcă. Ordonanța de reținere a lui expiră la 10.30, moment din care va fi liber și poate pleca acasă. Anchetatorii pot opta pentru control judiciar.

DNA a anunţat, luni, într-un comunicat că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de luni, a lui Gabriel Ţuţu, director general al Companiei Naţionale Romarm SA, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual.

Victor Pițurcă a fost și el reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

 Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Reforma Poștei Române: Factorii poștali se vor numi curieri poștali