Reforma Poștei Române: Factorii poștali se vor numi curieri poștali

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, afirmă că principalul acţionar al companiei, Ministerul Digitalizării, i-a cerut reformarea acesteia.

Factorii poștali se vor numi de acum curieri poștali, dirigintele devenind manager de unitate poștală, potrivit deciziei de reformare a Poștei Române, cel mai mare angajator din țară, potrivit stirileprotv.ro.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, afirmă că principalul acţionar al companiei, Ministerul Digitalizării, i-a cerut reformarea acesteia.

 ”Această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru”, susţine Valentin Ştefan. El a adaugat că acum poate fi reformată ”cu adevărat” compania, inclusiv prin reducerea acelor posturi care erau în organigramă în birourile centrale ”doar ca să aibă loc de muncă unii angajaţi” şi mutarea acestor angajaţi în sectorul operaţional. ”(Reformarea companiei Poşta Română – n.r.) e decizia acţionarului, e vorba de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării care mi-a transmis încă de la începutul mandatului că doreşte reformarea Poştei şi creşterea veniturilor angajaţilor. Aşa că m-am pus pe treabă şi am luat de bun ce mi s-a spus.

A fost un prim an mai greu, pentru că această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru, deşi am avut nevoie de un an de zile, iar acuma putem să reformăm cu adevărat compania”, a declarat şeful Poştei Române.

 El a dat exemple de măsuri care vor fi luate în cadrul procesului de reformă, care includ restructurarea unor posturi sau schimbarea din funcţii a unor oameni din conducerea companiei. Legat de reducerea personalului, Valentin Ştefan a explicat că, dacă înainte cei ale căror posturi erau restructurate primeau 30 de salarii compensatorii, acum suma maximă pe care un angajat o poate primi este de 50.000 de lei, dacă are minim 20 de ani vechime.

Alexandru Piţurcă, audiat la DNA