Gabriela Firea: Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale și sportive sau la marile lanțuri de magazine prin cardul european pentru tineret

Potrivit ministrului Familiei, aproape 100.000 de tineri vor beneficia de acest card în România

Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale și sportive sau la marile lanțuri de magazine prin cardul european pentru tineret, a declarat ministrul Gabriela Firea. Ministrul Familiei a prezentat și susținut, în ședința de Guvern de astăzi, documentul prin care România va adera la acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret și va face parte din Asociația Europeană a Cardurilor de Tineret sau EYCA așa cum este cunoscută în rândul tinerilor. Proiectul a fost adoptat și Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse va fi de acum instituția responsabilă cu dezvoltarea și implementarea Cardului European de Tineret în România.

Gabriela Firea: Le mulțumesc pentru susținere liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Nicolae Ionel Ciucă, premierul României și președintele PNL, Kelemen Hunor, vicepremierul României și președintele UDMR și Sorin Grindeanu, vicepremierul României și prim-vicepreședintele PSD.

Gabriela Firea apreciază, de asemenea, sprijinul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu Ministerului Finanțelor, Adrian Câciu și Marian Neacșu, Secretarul General al Guvernului. Potrivit Gabrielei Firea, după acest pas, se vor putea elibera primele carduri europene pentru tineret, gratuit, chiar din această primăvară.

Gabriela Firea:Tot ce ne interesează este găsirea celor mai avantajoase reduceri și cele mai mari beneficii pentru tinerii care vor deține acest card.

Tinerii cu vârsta între 14 și 35 de ani vor putea beneficia gratuit de acest card care oferă beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivelul european, peste 6 milioane de tineri se bucură acum de aceste beneficii. În Europa, cele mai multe carduri sunt emise în Spania, Italia sau Ungaria.”Împreună cu reprezentanții EYCA am estimat aproape 100.000 de tineri vor beneficia de acest card în România. Le mulțumesc colegilor din minister – secretar de stat Kacsó-Doboly Izabella-Mária, secretar de stat Doina Pârcălabu, subsecretar de stat Bogdan Paraschiv, secretar general Cristina Stan – pentru toată munca depusă”, a declarat Gabriela Firea.

 Gabriela Firea: Familia acuzată că și-a bruscat copilul, la începutul anului trecut, în Danemarca este nevinovată, autoritățile daneze închizând urmărirea penală