Gabriela Firea: Familia acuzată că și-a bruscat copilul, la începutul anului trecut, în Danemarca este nevinovată, autoritățile daneze închizând urmărirea penală

Potrivit ministrului Familiei, în cazul tinerei familii nu s-a putut dovedi vreun abuz.

Familia acuzată că și-a bruscat copilul, la începutul anului trecut, în Danemarca este nevinovată, autoritățile daneze închizând urmărirea penală în cazul tinerilor români motivând că nu poate fi dovedit vreun abuz, a transmis ministrul Gabriela Firea. Potrivit ministrului Familiei, tinerii pot să-și crească băiatul în liniște.

Gabriela Firea: Mă bucur nespus că familia Rotundu a scăpat de coșmarul început anul trecut, la scurtă vreme după nașterea băiatului lor.

După arestarea lor de către autoritățile daneze, s-a făcut tot ce a stat în atribuțiile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, pentru a aduce băiețelul în România, la bunici. Cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe și a misiunii diplomatice a României în Danemarca, Gabriela Firea a ținut legătura cu instituțiile daneze și a reușit repatrierea nou-născutului în condiții de siguranță.

Ganriela Firea: Cu toții am fost surprinși să vedem că starea de sănătate a băiatului era una foarte bună, contrar spuselor inițial în Danemarca.


Faptul că acum părinții au fost absolviți de orice vină este și o dovadă că eforturile autorităților din România nu au fost în zadar. Gabriela Firea este la curent și cu noutățile în cazul familiei Furdui din Germania. Încă doi dintre copii s-au întors în familie și doar unul a mai rămas sub protecția autorităților germane. În cazul Furdui, ministerul și ANPDCA s-au implicat activ, fiind aplicate procedurile pentru toate astfel de cazuri când este vorba despre protecția drepturilor copiilor cetățeni români în afara granițelor. „Vreau să-i asigur pe toți românii din afara granițelor că Ministerul Familiei și ANPDCA se implică în toate cazurile care ne sunt aduse la cunoștință din alte țări. Însă, în fiecare astfel de situație trebuie urmați pași diplomatici și respectată legislația statelor respective. Nu abandonăm pe nimeni”, este mesajul transmis de Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Întreaga lume marchează astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, o tragedie mondială pentru care cuvintele nu sunt suficient de puternice