Avertismentul Poliţiei Române pentru șoferi

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă. 

”Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme…Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au avertizat oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe Facebook, potrivit ziare.com.

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă. 

Mai multe drumuri din ţară au fost închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, în mai multe regiuni din ţară stratul de zăpadă fiind consistent. În ultimele zile, zeci de autoturisme, TIR-uri şi microbuze au rămas blocate în zăpadă, iar multe au derapat din cauza carosabilului. Potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) anunță, duminică seara, că mai multe sectoare de drumuri naționale și autostrăzi din centrul țării sunt acoperite de ploaie înghețată

. „Utilajele DRDP Brasov intervin în județele Sibiu și Brașov pentru a combate lunecușul de pe carosabil. Însă ploaia înghețată este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheață”, se precizează în înformarea DRDP.

Drumarii fac apel la șoferi să reducă viteza dacă trec prin zonă, iar pe sectoarele de autostrăzi să respectei recomandările afișate pe panourile de avertizare: reducerea vitezei la 60 km/h și păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele din față.

Bărbat reţinut de poliţişti pentru agresarea a două pisici