Gabriela Firea: Întreaga lume marchează astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, o tragedie mondială pentru care cuvintele nu sunt suficient de puternice

Potrivit ministrului Familiei, Holocaustul a însemnat moartea a 11 milioane de oameni, dintre care 6 milioane de evrei.

Ministrul Gabriela Firea amintește faptul că astăzi se împlinesc 78 de ani de când a fost eliberat lagărul nazist Auschwitz-Birkenau, cel mai sângeros loc de exterminare, unde au pierit un milion de suflete. “Treceau zilnic prin faţa barăcii umbre, oameni care luau drumul morţii”, a declarat Irina Berenstein, supravieţuitoare Auschwitz.


Gabriela Firea: Întreaga lume marchează astăzi Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, o tragedie mondială pentru care cuvintele nu sunt suficient de puternice.

Potrivit ministrului Familiei, lumea nu poate și nu are voie să uite ororile Holocaustului, pentru ca o pagină de istorie care ne cutremură doar la auzul acestui cuvânt să nu se mai poată repeta niciodată. Holocaustul a însemnat moartea a 11 milioane de oameni, dintre care 6 milioane de evrei.

Doar puțini supraviețuitori ai ororilor din lagăre mai sunt în viață. Ei și-au dedicat existența reamintirii tragediilor la care au fost martori, pentru ca generațiile următoare să nu uite niciodată ce a făcut ura din oameni.” Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al premiului Nobel pentru pace spunea că “să uiți, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău, sunt unele din cele mai mari păcate”. Dumnezeu să odihnească sufletele milioanelor de oameni care au murit în chinuri inimaginabile”, este mesajul Gabrielei Firea, transmis pe pagina de Facebook.

Ministrul Gabriela Firea: Vom îmbunătăți programele de creditare Family Start și Student Invests