Lucian Bode / FOTO: Guvernul României

Ministrul Transporturilor Lucian Bode, tras la răspundere de USR pentru incidentul de ieri, de la DN7 (Sibiu-Vâlcea-Pitești). În opiia celor de la USR, acțiunea ministrului de ieri amintește de accident tragic petrecut acum câțiva ani, când polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în timp ce îl escorta pe Gabriel Oprea.

Mai mult decât atât, USR atrage atenția asupra faptului că ministrul Lucian Bode ar fi folosit în mod nejustificat girofarul, încercând să încalce legea și să scape de cozile interminabile.

Mesajul celor de la USR pentru Bode

„USR atrage atenția că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare și cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgență pe contrasens a ministrului.

USR cere ministrului liberal Lucian Bode să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea.

USR reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență.

USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze.

În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus.

Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, a transmis miercuri USR, într-un comunicat de presă.

Citește și: Ciutacu, despre Bode și linia continuă: „Acum tac ca c***-n tufă”

#News