Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă reacționează, după ce șeful Poliției Române Liviu Vasilescu a demisionat din funcție. Potrivit lui Coarnă, adjunctul șefului Poliției Capitalei Radu Gavriș ar avea două probleme penale grave, printre acestea numărându-se un prejudiciu de circa 10 miliarde de lei vechi. Gavriș a fost detașat de curând la Poliția Județeană Harghita pe o perioadă de șase luni. În egală măsură, acesta este suspectat în acest moment că ar fi principalul responsabil pentru scurgerea de informații cu privire la întâlnirea lui Vasilescu cu membrii clanului Duduianu.

„Domnul Gavriş are două probleme penale. Are un prejudiciu de aproape 10 miliarde vechi prin falsificarea unor foi colective de prezenţă. Era vorba de un spor pentru pericol de contaminare biologică la cercetare la faţa locului. El a pontat pe toată lumea ca fiind, de zece ani, în cercetare la faţa locului în contaminare biologică sau în raport cu cadavre sau exhumări. Deci a falsificat foile colective de prezenţă. Sunt unii care iau şi acum în pensie aceste drepturi. Acolo sunt lucrurile extrem de clare. A doua problemă o are cu divulgarea de informaţii care nu erau destinate publicităţii. Sunt patru ofiţeri de la Omoruri, trimiși de domnul Gavriş, care au ridicat imaginile de la trei locuinţe din zona respectivă. Au minţit oamenii de acolo că le folosesc în dosare penale şi le-au scăpat la presă”, a spus Dumitru Coarnă.

Coarnă, despre Gavriș: „El este o vedetă care nu a făcut nimic, este un poliţist de carton”

„Domnul Vasilescu spun că a plecat din raţiuni politice, iar domnul Gavriş a fost detaşat la Harghita. Aici e vorba despre o perioadă determinată. Trebuia scos de acolo domnul Gavriş pentru că face extrem de mult rău Poliţiei. El este o vedetă care nu a făcut nimic, este un poliţist de carton”, a mai spus Dumitru Coarnă.

Citește și: La ceas de noapte, în legalitate, fără negocieri cu interlopii

#News