România învingătoare în procesul cu frații Micula

Vă amintiți de celebrul proces al fraților Micula împotriva Statului Român? Da, procesul ăla în care cei doi oameni de afaceri, Ioan Micula și Viorel Micula ne cereau tam-nesam suma de 9 miliarde de lei. Ei, bine, vestea bună de astăzi vine de la Washington, întrucât tribunalul internațional de arbitraj a respins cerințele celor doi. Astfel, România este învingătoare în procesul intentat de către cei doi frați împotriva țării noastre.

Și nu numai că țara noastră nu mai este obligată să plătească fabuloasa suma celor doi, însă este scutită de plata a peste 75% a cheltuielilor de judecată, acest procent revenind acuzatorilor.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultatul dosarului, care arată că România nu a încălcat Tratatul Suedia-România. Acest caz a implicat analiza unui volum foarte mare de argumente și informații cu privire la lupta României împotriva evaziunii fiscale, fiind unul dintre cele mai complexe dosare, în care probleme de drept fiscal substanțial și procedural, din perspectivă macroeconomică, au fost introduse într-un arbitraj de investiții. Suntem foarte încântați de faptul că efortul semnificativ al specialiștilor în domeniul arbitrajului și dreptului fiscal de a explica detaliile de fapt și de drept necesare tribunalului arbitral a dus la o hotărâre în care poziția României a avut succes. De asemenea, suntem foarte bucuroși că aceasta este cea de a patra victorie a echipelor Lalive și Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP în apărarea României în arbitraje investiționale”, a declarat Crenguța Leaua, din cadrul LDDP.

Motivul inițial al procesului Micula versus Statul Român

Motivul inițial pentru care țara noastră a fost dată în judecată de către cei doi frați Micula a constat în presupusa încălcare a obligațiilor internaționale ce priveau aplicarea în mod adecvat a impozitării băuturior spirtoase.

Citește și: Statul Român, pierzător în afacerea privatizărilor

#News