Așa cum de altfel anunțase președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, încă de la începutul acestei săptămâni, perdantul de la alegerile locale din 2016 de pe litoral, viceamiraul- parlamentar Vergil Chițac va intra din nou în cursă împotriva lui Decebal Făgădău. Astăzi Consiliul Director Județean al PNL a votat propunerea lui Huțucă și astfel, după validarea obligatorie de luni în cadrul Biroului Politic Național, Chitac devine ofical noul, da fapt vechiul candidat liberal la fotoliul de primal al Constanței.

Mihai Lupu

Candidați uzați

Tot sâmbătă peneliștii l- au validat pe fostul deputat Mihai Lupu pentru candidatura la Consiliul Județean Constanța. Deși au parte de ceva notorietate pe litoral, cei doi candidați sunt uzați, așa cum se spune despre mașini, fizic și moral. Chitac a bifat procente bune în 2016 împotriva lui Făgădău, însă atunci era omul nou în politică și nu un parlamentar autosuficient ca acum. La rândul său omul de afaceri milionar Lupu este binecunoscut constănțenilor pentru că a fost ani buni director la compania Oil Terminal, însă la fel ca și Chițac, este un candidat uzat. Se pare că peneliștii nu au priceput nimic din atâtea războaie pierdute cu PSD pe litoral și în continuare merg pe soluții clasice, sortite din start eșecului sau cel puțin greu de dus la capăt. În fine, liberalii au mult de muncă, aș putea spune chiar mai mult ca acum patru ani, pentru a învinge PSD- ul pe litoral.

Horia Constantinescu zis „Cattani”

“Cattani” candidează independent

Cu o zi înainte investirii lui Chițac în cursa pentru primărie, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, şi-a lansat candidatura la Primăria Constanţa, ca independent. Poreclit “comisarul Cattani” în urma unor acțiuni de control pe care le- a condus personal cu răsunet la nivel local și național, dar mai ales pentru faptul că era să fie lovit de un microbuz la un control pe linie de transporturi, Constantinescu a fost până nu demult un soldat disciplinat al PSD. Exclus din partid în urma candidaturii sale independente, Constantinescu are șanse reale să obțină un scor bun la localele din vară. Rămâne de văzut însă de unde va lua procente, mai exact din bazinul cărui partid. Horia Constantinescu a devenit şeful Comisariatului Judeţean al Protecţiei Consumatorilor Constanţa în anul 2017, iar anul trecut din 8 august 2019 şi până la finalul lunii noiembrie a ocupat funcţia de preşedinte al ANPC. El s-a suspendat din funcţia de şef al Comisariatului Judeţean al Protecţiei Consumatorilor Constanţa pentru a intra în lupta electorală.

#news