FOTO Antena 3
FOTO Antena 3

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat startul proiectului ”Academia Sportului”, în cadrul căruia peste 2000 de elevi din București beneficiază de cursuri gratuite de înot.

”Peste 2000 de elevi de gimnaziu din Capitală au început cursuri gratuite de înot, în cadrul proiectului ”Academia Sportului”. Cursurile, care se desfășoară la bazinul Școlii nr. 25, din sectorul 2, sunt organizate de Primăria Capitalei, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București.

Firea dă startul unui mare proiect pentru elevi

Elevii bucureșteni de clasele V-VIII vor beneficia de opt weekenduri de antrenament, în zilele de sâmbătă și duminică, conform programei școlare, fiind coordonați, instruiți și supravegheați de către antrenori de specialitate, atestați în vederea susținerii cursurilor de înot.

La finalul cursurilor, cursanții cei mai bine pregătiți, conform regulamentului de participare, vor fi premiați cu o diplomă de merit și o tabără națională în vara anului 2020.

Înotul, beneficii pentru sănătate

Înscrierile au avut loc în perioada 28 ianuarie – 2 februarie 2020. După finalizarea acestei serii, va fi anunțată una nouă, în timp util.

Cursurile Gratuite de Înot pentru clasele V – VIII reprezintă o sursă de sănătate pentru elevii participanți și contribuie la o dezvoltarea armonioasă a acestora.

Citește și Ariel, coadă de purcel face un pas în spate, după linșajul mediatic: Mă retrag

Potrivit specialiștilor, înotul stimulează capacitatea de concentrare, creşte reflexele şi îmbunătăţeşte percepţia spaţială.”, scrie Gabriela Firea.

#NEWS