Credit foto: Twitter/jkarmill
Credit foto: Twitter/jkarmill

Mai multe fotografii devenite virale în spațiul media prezintă o imagine etichetată ca apocaliptică: cerul de deasupra Sioux Falls, Dakota de Sud, SUA, a căpătat o nuanță ciudată de verde.

Cerul a devenit verde în urma unei furtuni foarte puternice. Cu toate acestea, meteorologii spun că fenomenul este unul absolut normal

Potrivit publicației IFL Science, deși este ciudat, acest efect este unul normal, fiind cauzat de lumina împrăștiată de gheață.

Într-o postare distribuită pe contul de Twitter, une meteorolog NWS a precizat că particulele de apă, respectiv gheață din furtunile cu adâncime substanțială și conținut de apă, vor împrăștia în primul rând lumina albastră.

Culoare verde reprezintă, totuși, un semn de averizare

Când lumina roșiatică împrăștiată de atmosferă luminează picăturile albastre de apă/gheață din nor, acestea vor părea să strălucească în verde. Este nevoie de o cantitate enormă de conținut de apă în nor pentru a obține această culoare pe care o are cerul, ceea ce înseamnă de obicei că o cantitate substanțială de gheață trebuie să fie prezentă”, a explicat pe Twitter meteorologul NWS Cory Martin.

Meteorologul a ținut să adauge că acest fenomen este de obicei un semnal vizual de avertizare că furtuna este capabilă să producă o cantitate de grindină foarte mare.