Fane Căpățână, arestat din nou după ce s-a dat drept polițist

El a luat 3.800 de euro de la pasagerii unei mașini

Politist
Politist sursa foto pixabay

Ștefan Dinu, cunoscut și sub numele Fane Căpățână, lider al lumii interlope a anilor 90, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El s-a dat drept polițist și a oprit în trafic un autoturism, la ieșirea din municipiul Buzău, potrivit g4media.ro.

Ștefan Dinu ar fi sustras din portofelele ocupanților mașinii 3.800 de euro, informează IPJ Buzău. În decembrie 2022, Fane Căpățână era reținut deoarece în urma unui fals control corporal, fiind îmbrăcat în haine de polițist, i-a luat suma de 2.500 de lei unui cetățean străin

. ”În noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați, prin apel 112, de către un cetățean străin, cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1BE577, din direcția Buzău către Ploiești, la ieșire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat. Acesta, folosindu-se de calități oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât și pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanților mașinii 3.800 de euro”, informează IPJ Buzău.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că suspectat de săvârșirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din București.

Acesta a fost depistat pe raza localității de domiciliu, fiind condus la sediul poliției pentru audieri, pentru continuarea cercetărilor și documentării întregii activități infracționale. În urma materialului probator administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi, urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale. Fost polițist din Sibiu condamnat la închisoare pentru agresarea sexuală a două fete