Electric Castle
Electric Castle. Sursa foto" Facebook

O nouă ediție a festivalului Electric Castle va începe miercuri, 13 iulie, ora 12:00, fiind așteptați peste 250.000 de participanți, potrivit g4media.ro. Electric Castle 2022 va avea loc în perioada 13-17 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, această ediție fiind reprogramarea celei din vara anului 2021.

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzică electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel

Prima ediție a fost în urmă cu 9 ani, festivalul Electric Castle fiind nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria „Cel mai bun festival de mărime medie”.

Organizatorii recomandă participanților să folosească liniile înființate pe perioada evenimentului, pentru a evitarea aglomerației în trafic. Astfel, sunt puse la dispoziție curse de tren pe traseul Cluj-Napoca-Jucu, împreună cu servicii de shuttle până la castel. O altă variantă sunt trenurile CFR, care vor opri în gara Bonțida. Autobuzele EC circulă non-stop, pe parcursul zilei și al nopții, cu plecări din Cluj-Napoca (Iulius Mall, Expo Transilvania) și Bonțida, existând opțiunea priority, pentru cei care nu vor să aștepte.

Organizatorii au amenajat parcări destinate autoturismelor în zona festivalul, dar recomandă cumpărarea biletelor de parcare în avans deoarece locurile sunt limitate

Pentru un acces rapid, persoanele interesate pot preschimba biletele în brățară de acces în punctele deschise în București (AFI Cotroceni și Băneasa Shopping City), sau în Cluj-Napoca (Iulius Mall). Punctele vor fi deschise până în prima zi de festival, ulterior preschimbarea biletelor putând fi realizată doar la intrarea în festival. Persoanele care vor veni la festival vor avea acces la supermarket, la o zonă de restaurante. De asemenea, participanții se vor putea caza în zona de camping, accesul cu apă, mâncare și conserve fiind permis dacă nu sunt ambalate în recipiente de sticlă. Sunt acceptate la camping și la festival,aparate foto & video, laptopuri, medicamente cu prescripție și maximum 3 fără prescripție, steaguri & selfie sticks și apă în bidoane de plastic sigilate.

Fenomen ciudat: în urma unei furtuni, cerul de deasupra unei localități a devenit verde