Primarul penelist al Ploieștiului, Andrei Voloșevici recunoaște că primăria este în incapacitate de plată

Aşteptăm conferinţa de presă în care edilul Andrei Volosevici să explice ziariştilor cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie şi care sunt măsurile luate pentru salvarea municipiului Ploieşti de la faliment!

Primarul Andrei Volosevici a organizat luni o conferinţă de presă menită să îi arate cu degetul pe toţi cei care îndrăznesc să critice măreaţa capacitate administrativă a domniei sale. Printre cei puşi la zis a fost şi subsemnata, dar nu acesta este subiectul acestui articol. Andrei Volosevici a uitat sau a omis să le explice ziariştilor în ce gaură financiară uriaşă se zbate Ploieştiul şi nici nu a spus nimic despre faptul că municipalitatea este în incapacitate de plată.

Surse din Primărie ne-au informat că la finalul lunii iunie, edilul Andrei Volosevici a solicitat Guvernului (prin intermediul Prefecturii Prahova) ajutor pentru deblocarea activităţii Primăriei! 

Cu alte cuvinte, prea măritul om de administraţie Andrei Volosevici cere Guvernului suma de 271.000.000 lei, bani necesari pentru plata utilităţilor şi pentru acoperirea unor investiţii aflate în derulare! Adică nu un leu, doi, ci 271 de milioane de lei…noi!!! (Probabil că edilul va nega şi această informaţie, în stilul caracteristic!!!!)

Municipalitatea, prin primarul Volosevici, solicită bani pentru plata agentului termic (aproximativ 118 milioane lei), pentru ratele restante la bănci (vrei 28 de milioane de lei), pentru utilităţi (7,5 milioane lei), dar şi pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri europene (doar 3,5 milioane de lei).

Nici la transportul public nu stăm prea bine. Primarul vrea 40 de milioane de lei pentru acoperirea subvenţiei, dar cere şi 22 de milioane de lei pentru salubritatea oraşului. Şi ca să arate că face ceva şi pentru oraş, mai are nevoie de 4,5 milioane pentru Centrul de Radioterapie (nefinalizat la timp tot din neglijenţa administraţiei conduse de domnia sa), şi de 17 milioane pentru lucrări în unităţile de învăţământ din municipiul Ploieşti.

Suma de 6,4 milioane de lei este solicitată pentru reabilitatea pasajelor pietonale din Bariera Bucureşti, proiect al cărui studiu de fezabilitate expiră în curând şi care este lăsat să lâncezească de ani de zile.