Târgul de Crăciun de la Oradea (foto arhivă)

După ce la începutul acestei săptămâni, organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu au anunțat anularea evenimentul din cauza evoluției epidemiei, în România, acum încă un târg își pune „lacătul” pe „sacul lui Moș Crăciun”, cel de la Oradea.

„Dragii noștri,

Cu mare părere de rău vă anunțăm că din cauza contextului dificil generat de pandemia COVID-19, ediția 2020 a Târgului de Crăciun Oradea nu va avea loc.

Situația actuală ne împiedică să vă oferim o ediție autentică, de care să ne bucurăm în deplină siguranță. Vă purtăm în gând și așteptăm cu mare, mare nerăbdare să ne revedem în 2021, sănătoși și voioși”, au postat organizatorii pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

De altfel, nici Târgul de Crăciun de la București nu va avea loc, tot din motive medicale. „Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm această boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă”, a adăugat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

La Cluj, situația este incertă

Potrivit Monitorul de Cluj, decizia finală cu privire la organizarea Târgului de Crăciun va fi luată după 15 noiembrie, după ce vor apărea reglementările cu privire la prelungirea stării de alertă. „ În acea hotărâre se va preciza în ce condiții se vor putea organiza, dacă se vor putea organiza ceva evenimente. Când va apărea această hotărâre o vom studia și în funcție de ce scrie acolo, vom putea lua deciziile aferente. Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți, asta este destul de clar.

Astăzi nu vă pot da răspunsul final la această întrebare, după ce vom vedea decizia luată în 15 noiembrie și evoluția națională a pandemiei, vom putea lua o decizie. Am discutat cu organizatorii Târgului de Crăciun, au înțeles acest lucru. Ei sunt pregătiți și să nu organizeze, dar dacă se va organiza cu un număr limitat de căsuțe, ei vor putea face acest lucru până la Crăciun și după data de 15 noiembrie”, a spus Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Reamintim că de luni, 9 noiembrie, România intră în carantină parțială, urmând ca peste 30 de zile să aibă loc o evaluare a rezultatelor  de după impunerea restricțiilor.

Citește și: Târgul de Crăciun de la Sibiu, anulat

#News