Pandemia și evoluția epidemiologică din acest moment mai pune „lacătul” pe un Târg de Crăciun, cel de la Sibiu. După ce săptămâna trecută, alte târguri cu renume și vechime de pese 400 de ani au anunțat anularea celor din acest an, organizatorii celui de la Sibiu au luat și ei această decizie.

„Evoluția pandemiei este îngrijorătoare, și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să anulăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă”, au transmis organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu.

Totuși, aceștia lasă o portiță deschisă, în cazul în care evoluția epidemiologică se va îmbunătăți, ei sunt pregătiți să organizeze evenimentul, chiar dacă nu la nivelul la care turiștii au fost obișnuiți. Ci doar cu proiecții spectaculoase realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, acestea urmând să întrețină atmosfera feerică a evenimentului.

De altfel, nici Târgul de Crăciun de la București nu va avea loc, tot din motive medicale. „Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm această boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume.

Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă”, a adăugat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Citește și: Orban confirmă: vom putea sărbători 1 Decembrie, însă fără paradă

#News