Petrică Mîțu Stoian a murit. Artistul suferise complicații după Covid

Și-a presimțit moartea, acesta pregătindu-și mormântul în cel mai mic detaliu

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă seară, la Spitalul din Reșița, unde fusese internat. Artistul se recupera după ce se vindecase de Covid-19.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI”, declarase Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, potrivit Antena 3, în cursul dimineții de ieri.

În ultimele 3 luni, pe fondul unui șoc suferit de pierderea unei persoane dragi, artistul de 61 de ani slăbise foarte mult, aproximativ 25 de kg.

Șoc în rândul cunoscuților

Electrecord a postat pe contul oficial o poză, în care artistul apărea lângă propriul cavou, pe care îl vizitase de curând și pe care îl pregătise în cel mai mic detaliu.

 „Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, au scris cei de la Electrecord, pe Facebook.

Foto Electrecord (Facebook)

De altfel, toți cei apropiați artistului sunt cu atât mai șocați, cu cât artistul se pare că-și presimțise tragicul sfârșit. Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al lui Petrică Mîțu Stoian, printre primii care au dat declarații, imediat după anunț, spunea în direct la România TV că este „răvășit” de veste. „Nu-mi vine să cred că am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, el era în Craiova și era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă, că vrea să se refacă 20 zile la o clinică, dar nu stiam la ce clinică. E unul dintre prietenii mei și a plecat atât de repede. Nu îmi vine să cred, ne sunam mereu, ne ceream părerea”, a declara Constantin Enceanu.

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit din cauza Covid