Emil Boc, la administrarea dozei a treia de vaccin anti-Covid, cunoscută ca „booster” (Facebook)

Emil Boc, edilul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că peste 80% dintre angajații din cadrul primăriei sunt vaccinați sau trecuți prin boală, deci posesori de certificate verzi, în accepțiunea actuală a documentului, pe baza căruia începând din 25 octombrie se poate circula pe timpul nopții sau participa la o serie de activități pentru care prezentarea „green-pass”-ului este necesară.

„În urma centralizării datelor cu privire la vaccinarea personalului primăriei municipiului Cluj-Napoca reiese că 80,24% dintre angajați sunt vaccinați sau au trecut prin boală. Vaccinarea este esențială pentru a controla impactul pandemiei”, a scris Emil Boc pe Nicușor Dan nu este anti-vaccinist, dar se mai gândește

La polul opus, edilul general al Capitalei, Nicușor Dan a afirmat că nu s-a vaccinat, dar nici că ar fi un anti-vaccinist. „Nicidecum! După cum știți, sunt om de știință. Mi-am vaccinat fetița. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin COVID-19. Mă voi vaccina și în momentul acela veți afla”, a declarat recent, într-o emisiune de la Prima TV.

De altfel, edilul a resimțit restricțiile privind accesul în instituțiile publice pe baza certificatului verde, după ce ședința pe care o avea programată la Guvern, pe tema subvenției la căldura bucureștenilor, a fost mutată în ultima clipă la sediul PNL. Surse spun că motivul ar fi chiar faptul că edilul nu deține certificat verde, nefiind vaccinat. Reamintim, că Nicușor Dan a fost confirmat pozitiv în luna aprilie, când a contactat boala de la fiica sa.

Citește și: Neînfricatul primar Boc a primit rapelul de la AstraZeneca