Ciucă demontează știrile false legate de lockdown

Ține de fiecare individ ca măsurile impuse de autorități să aibă efectele scontate

În prima ședință de după alegerile parlamentare, premierul interimar, Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că starea de alertă va fi prelungită, punând astfel „punct” fake news-urilor ce au circulat în legătură cu lock-down-ul de după 6 decembrie.   

Ciucă a precizat că ține de fiecare individ ca măsurile impuse de autorități să aibă efectele scontate.

„Intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să acționeze astfel încât să putem să limităm tot ceea ce înseamnă factor de risc pentru răspândire și cred că este o responsabilitate personală, civică și oamenii au puterea să înțeleagă cât de critică este situația. Prin contribuția fiecăruia putem să complementăm măsurile luate la nivel național”, a declarat premierul interimar.

S-a luat o decizie, domnul Arafat a explicat aseară faptul că nu se produc modificări față de hotărârea anterioară. Excepție este faptul că se va reglementa modul de transport in interiorul telecabinelor. Azi vom lua o hotărâre de guvern prin care se va prelungi starea de alertă. Infirmăm fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou

Nicolae Ciucă, premierul interimar

Reamintim, că de la începutul pandemiei, România a fost două luni (prelungite) în stare de urgență, de pe 16 martie, iar de atunci suntem într-o continuă stare de alertă, cu măsuri mai mult sau mai puțin restrictive, în funcție de evoluția epidemiologică.

Totodată, de pe 9 noiembrie, a fost instaurată „carantina parțială”, cu restricții de circulație pe timpul nopții, declarații pe proprie răspunde, magazine închise la ora 21.00 și școală online. În ceea ce privește sistemul de învățământ, la începutul acestei săptămâni s-a decis prelungirea perioadei în care cursurile preuniversitare să se desfășoare în formatul online, până la intrarea în vacanța de iarnă, pe 23 decembrie.

Citește și: Arafat, sfaturi pentru sărbătorile de iarnă: „Fiecare la casa lui sau în apropiere”

#News