Nelu Tătaru trimite DSP la „Victor Babeș”

Nu am auzit să se întâmple undeva până acum

La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de boli infecțioase „Victor Babeș” din București.

Decizia vine după ce o pacientă a murit joi seară, după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier.

„Este o prima evaluare și în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției, potrivit ziare.com.

Un număr limitat de persoane vizate de cazul de la Spitalul V. Babeș

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, Emilian Imbri a precizat pentru Libertatea, că situația eset una cu care nu s-a mai confruntat până acum, mai mult, că există un număr limitat de persoane ce vor fi anchetate, dat fiind faptul că acea zonă din spital era foarte bine limitată și se știe exact cine are atribuții acolo.

Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat Procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum.

Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

 Acesta a subliniat că un numar limitat de persoane este vizat de ancheta autorităților.

„Din fericire, este un număr limitat de persoane, pentru că este o zonă foarte bine delimitată de restul spitalului și cu un personal instruit pentru ce trebuie să facă, cu acces limitat și pentru restul personalului spitalului. Sunt șapte-opt persoane. Vom constata astăzi cine trebuia să fie acolo și cine a fost. Nu sunt mistere, nu sunt lucruri paranormale, sunt lucruri care nu au cum să se întâmple și s-au întâmplat, o persoana din Terapie Intensivă a decedat”, a mai precizat medicul, pentru Libertatea.

Citește și: Anchetă la „Victor Babeș” după o deconectare eronată

#News