Anchetă la „Victor Babeș” după o deconectare eronată

O pacientă diagnosticată cu Covid a fost dezintubată, din greșeală

Presiunea care există pe secțiile de terapie intensivă din spitalele Covid este tot mai mare, iar acest lucru se vede  prin erorile umane, ce pot fi generate de gradul ridicat de oboseală acumulată.

Concret, la Spitalul Victor Babeș din București, o pacientă diagnosticată cu Covid a fost dezintubată, din greșeală, de un brancardier, potrivit Digi 24.

 Dintr-o aparentă confuzie, el a deconectat femeia de la aparate, în locul unui alt pacient, decedat, ce se afla în același salon ATI.

Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor.

În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Polițiștii de la Serviciul Omoruri și un procuror au ajuns, joi seară, la Spitalul Victor Babeș din București, un spital unde sunt tratați pacienți cu coronavirus, și au făcut cercetări cu privire la decesul suspect.

În secțiile ATI din România, joi, 10 decembrie, erau internați 1.288 de pacienți diagnosticați cu Covid.

Citește și: Aproape 9.000 de vindecați Covid, în raportarea ultimei zile

#News