Modificări la derularea programului „Casa Verde”

Bisericile au fost incluse în programul Casa Verde prin care vor primi o finanțare de 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice. 



 Modificări la programul guvernamental Casa Verde. Astfel, bisericile vor putea accesa fondurile statului iar persoanele fizice își pot instala panourile fotovoltaice doar la adresa din buletin. De asemenea, și instalatorii au mai multe obligații, respectiv o garanție și o preanaliză a documentelor. În plus,se anunță un nou program verde care ar urma să aibă o finanțare mai mare și să fie complet automatizat, potrivit digi24.ro.

 De anul acesta și bisericile au fost incluse în programul Casa Verde prin care vor primi o finanțare de 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice. 

Aceasta nu este singura modificare adusă programului. Astfel,  cei care se vor înscrie își vor putea monta panourile doar la adresa din buletin. „Câteodată apar nemulțumiri, dar avem 3 milioane de case în România, intabulate, și fondurile sunt suficiente pentru maxim 150 de mii anul acesta. Vor fi sute de mii de cereri care vor îndeplini această condiție”, a declarat Tanczos Barna. Potrivit lui Dan Tudose, reprezentant firmă de panouri fotovoltaice, programul nu are o perioadă mai scurtă de implementare decât programul anterior.  „Montajul, instalarea sunt în sarcina instalatorului, dar analiza documentelor și validarea lor, să fie valide în termeni, trebuie făcute între instituțiile statului, într-un mod digitalizat.”, a declarat acesta. 

Acesta nu va fi singurul program de eficiență energetică derulat anul acesta. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va acorda 25.000 de lei românilor pentru panouri fotovoltaice, pompe de caldură și baterii pentru stocarea energiei solare.

Programul ar urma să fie pe modelul Casa Verde, dar simplificat și complet automatizat, promit autoritățile. Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europenea declarat ca  la deschiderea apelului de proiecte care funcționează după regula de primul venit primul servit, se depun în platforma electronică copia după buletin, împreună cu documentele de proprietate a locuinței și contractul de furnizare a echipamentelor. Un număr de peste 150 de mii de gospodării vor fi beneficiare.

MAE, avertizare de călătorie pentru Bulgaria