Andreea Raicu, liberă să pozeze fără filtre. „Am înțeles că frumusețea nu înseamnă perfecțiune”

În urmă cu câteva luni, fosta prezentatoare TV a făcut furori pe rețelele de socializare după publicarea unui nud artistic

Andreea Raicu, fostă pezentatoare TV, dar și model, este un exemplu de acceptare a propriilor imperfecțiuni, iar trăirile sale au fost așternute pe paginile cărții „Secrete aflate pe pielea mea”, care „tratează” defectele pe care mulți le critică, fără a le putea accepta, măcar pentru o secundă.

„De ani de zile pozez fără filtre. Este o libertate pe care am câștigat-o și care mi se pare minunată, pentru că atunci când nu ai încredere în tine și nu te simți frumoasă fără machiaj, te simți ca într-o pușcărie. Am înțeles că frumusețea nu înseamnă perfecțiune. Toată lumea se ascunde în spatele aplicațiilor de editare și în spatele filtrelor, a machiajului și a atâtor instrumente care să ne uniformizeze. Dacă te uiți pe Instagram, toată lumea a început să arate la fel”, a spus Andreea Raicu „La Măruță”, pe Pro TV.

Aceasta a subliniat că unul dintre lucrurile pe care le-a descoperit pe pielea ei a fost „faptul că noi toți căutăm perfecțiunea și ne comparăm cu tot felul de femei superbe”, însă că frumusețea nu înseamnă să fii neapărat atrăgătoare. „Poți să fii frumoasă și atât”, a adăugat Andreea Raicu.

Iar când ești în obiectivul paparazzilor, zi de zi, chiar și în timpul liber, există o presiune suplimentară pentru a arăta „ca scoasă din cutie”, deși fiecare persoană publică își dorește să poată trăi fără criticile pe care unii le aruncă fără ezitare în presa mondenă, uitând pentru o clipă că și vedetele sunt tot oameni, care au sentimente și zile mai bune sau mai rele.

„Scriind această carte mi-am amintit de momentele în care mă urmăreau paparazzii, în care îmi era foarte frică, mă ascundeam în casă, îmi puneam o grămadă de ochelari, șepci, și de toată presiunea pe care am avut-o când încercam să fiu perfectă. După călătoria în India, percepția mea despre mine s-a schimbat. Îmi venea să iau în brațe acea fată care-și dorea să fie perfectă din dorința de a fi iubită. A fost un proces extrem de obositor și de lung, pentru că e foarte greu să fii tot timpul perfectă. În primul rând, pentru că nu există. Devii ca o statuie și nimeni nu vrea să se apropie de o statuie, pentru că e rece și lipsită de viață”, a mărturisit Andreea Raicu.

Citește și: Andreea Raicu, nud artistic la 43 de ani