Andreea Raicu a devenit femeia independentă de azi din cauza tatălui

„Îmi spunea că nu sunt în stare de nimic”

Andreea Raicu a afirmat „La Cină” că este femeia independentă de astăzi din cauza tatălui său, nu datorită cum s-ar aștepta poate multă lume. Iar acest fapt a venit pe fondul proiecțiilor și umilințelor pe  care mulți părinți, conștient sau nu, le pun ca „etichete” pe viitorul copiilor lor. În loc de susținere, Andreea a avut parte de umilințe din partea tatălui său, care deseori îi spunea că toată viața va avea nevoie de cineva care să aibă grijă de ea.

Mai mult, Andreea Raicu a admis că relația cu tatăl său a fost una foarte tensionată, dar că și-ar dori, măcar pentru o clipă, cu maturitatea de acum, să poată „lipi” legătura cu acesta.  

„Eu cu tata am avut o relație destul de tensionată… Cele mai calde amintiri sunt momentele în care mă îmbolnăveam și el avea grijă de mine. Era singurul moment în care îl simțeam cu adevărat aproape și îi simțeam dragostea. Pentru că în celelalte momente nu știa să și-o manifeste. Am fost foarte furioasă pe el pentru că mă umilea foarte mult și nu înțelegeam de ce face asta și atunci am fost extrem de furioasă”, a mărturisit Andreea Raicu, la Digi 24.

Andreea Raicu, „figura paternă” și partenerii săi

Și cum deseori „figura paternă” le urmărește pe viitoarele femei în viața de adult, nu este de mirare că acestea vor încerca să își dezlipească etichetele puse haotic de părinți.

„Au fost foarte multe lucruri pe care mi le-a spus și care m-au făcut să mă simt mică și insignifiantă. Îmi spunea că nu sunt în stare de nimic și că n-o să se aleagă nimic de capul meu și că toată viața o să am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine. Și cumva toată viața mea am încercat prin relațiile pe care le-am avut să-i demonstrez lui, care nu mai era, dar era o proiecție către partenerii mei, că eu nu am nevoie niciodată de nimic de la nimeni”, a mai spus Andreea Raicu.

Căsătoria, nu e un scop în viață

După momentele de depresie care i-au dat târcoale în jurul vârstei de 30 de ani, când principalele două întrebări de pe buzele tuturor erau legate de „măritiș și copil”, Andreea Raicu și-a revizuit viața și a decis că acestea nu sunt un scop pentru viitorul său.

„A fost cea mai mare nefericire pe care eu am avut-o până la un moment dat, pentru că ajunsesem la 30 de ani și toată lumea mă întreba: ei, și? Când te măriți, când faci un copil? Și eu eram foarte ok, adică nu aveam o dramă existențială, dar când începe toată lumea să-ți spună asta… nu e ok! Nu e ok, totuși, că nu sunt măritată. Și eu nu mai eram capabilă să mă uit la nimic bun din viața mea. Mă uitam doar la două lucruri care lipseau: faptul că nu eram măritată și că nu aveam un copil. Restul nu mai conta. (…) Astăzi, am înțeles că am să primesc ceea ce mi se potrivește și mi se cuvine și pentru care sunt pregătită atunci când trebuie”, a mărturisit Andreea Raicu.

Citește și: Andreea Raicu, nud artistic la 43 de ani