Un bărbat din Satu Mare a fost reținut după ce a fost oprit de polițiștii de frontieră

La controlul mașinii, oamenii legii au descoperit o pungă transparentă care conținea droguri

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Un bărbat din județul Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost oprit, în Halmeu, de un echipaj al Poliției de frontieră. Oamenii legii aveau suspiciuni că acesta ar face contrabandă, dar în loc de țigări, în mașina lui au găsit 80 de grame de droguri. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul a fost oprit de polițiștii de frontieră marți, pe raza localității Halmeu, din județul Satu Mare, potrivit digi24.ro.

La controlul mașinii, în cotieră, oamenii legii au descoperit o pungă transparentă care conținea o substanță cristalină de culoare albă, despre care există suspiciunea că s-ar încadra în categoria substanțelor narcotice de mare risc.

„În cursul zilei de 17 octombrie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, aflați în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în localitatea Halmeu, un autoturism înmatriculat în România, despre al cărui proprietar aveau suspiciuni că desfășoară activități ilicite pe linia infracționalității transfrontaliere.”, transmite Poliția de Frontieră. De asemenea, în torpedoul autoturismului, oamenii legii au găsit un cântar electronic de mare precizie. „În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc, fără drept, faptă prevăzută de art. 2 alin 2 din Legea 143/2000, modificată, cercetările fiind derulate de către DIICOT Satu Mare”, mai transmit polițiștii de frontieră. Guvernul prelungește cu trei luni plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază