Sursa foto: Adevarul

Senatoarea Diana Șoșoacă e, din nou, în lumina reflectoarelor, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României. Cotidianul italian Periodico Italiano a publicat un articol despre Șoșoacă, în care o descrie ca fiind un politician de extremă-dreapta.

Mai mult, jurnaliștii au mai precizat că senatoarea nu este de acord cu vaccinarea populației. „Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Șoșoacă s-a remarcat la ultima ședință prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, au scris jurnaliștii italieni.

Diana Șoșoacă, „circ” în plenul Parlamentului

Fost membru AUR, Șoșoacă a devenit cunoscută anul trecut pentru atitudinea agresivă față de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus și vaccin. De asemenea, ea s-a remarcat prin atacurile adresate imigranților, se mai arată în articolul publicat de cotidianul italian.

Mai mult, imaginea cu Diana Șoșoacă purtând o mască precum cea a lui Hannibal Lector a făcut înconjurul internetului. Cei de la Periodico Italiano au mai precizat că senatoarea a declarat că vaccinurile sterilizează populația. Jurnaliștii italieni au mai scris în articol faptul că țara noastră se află printre codașele Europei când vine vorba de vaccinare împotriva COVID-19.

Reamintim că senatoarea a avut un discurs halucinant în plenul Parlamentului la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În stilul ei caracteristic, Șoșoacă l-a amenințat pe președintele Partidului Național Liberal (PNL) că îl va băga într-un sac și va închide fermoarul.

Diana Șoșoacă, antivaccinistă convinsă

 „Voi sunteți cei care ați omorât oamenii, i-ați aruncat în saci. Am fost întrebată de ce nu am mai adus sacul. Când o să aduc sacul data viitoare, vă bag în el și închid fermoarul. La coșul istoriei”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Diana Iovanovici-Șoșoacă este o avocată română, senatoare independentă. Ea a fost exclusă din grupul parlamentar al partidului AUR pe data de 10 februarie 2021.

Conform comunicatului din perioada respectivă, Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid deoarece nu acționa în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR.

Proiectul Dianei Șoșoacă, privind antiromânismul, în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților