Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși pare imposibil, cercetătorii au descoperit că există plante care nu au nevoie de lumina solară. În momentul de față, vorbim doar de un experiment.

Recent, oamenii de știință de la UC Riverside și de la Universitatea din Delaware spun că au găsit o modalitate de a trece una dintre acele bariere aparent imposibile, atunci când au determinat unele plante să crească în întuneric total.

Noile plante însemnă noi alimente

Într-un comunicat de presă al universității spune că echipa a folosit un proces în doi pași pentru a transforma dioxidul de carbon, electricitatea și apa în acetat. Plantele au consumat acetatul și au putut să crească în întuneric.

Am căutat să identificăm o nouă modalitate prin care să producem alimente care ar putea trece peste limitele impuse în mod normal de fotosinteza biologică”, a spus autorul Robert Jinkerson într-o declarație.

Au rodit sau au crescut suficient de mult plantele încât să producă ceva comestibil? Asta nu este la fel de evident, indică Futurism.

Sunt necesare noi studii, dar vlăstarii cultivați în laborator reprezintă o premieră

Fotografia de presă arată mici lăstari verzi prețioși care se împing în sus din solul de laborator. Totuși, rămâne de văzut dacă această metodă de creștere poate duce într-adevăr la o cantitate durabilă sau valoroasă de produse.

Cu toate acestea, strategia este extrem de bună și să sperăm că va continua să devină din ce în ce mai eficientă. La urma urmei, mai multe moduri de a cultiva alimente pot reduce prețurile mari la alimente.