Cazul profesorului Beuran este emblematic pentru noua politică guvernamentală în domeniul sănătății. Schimbat de la șefia comisiei ministeriale de chirurgie generală pentru că i-a cerut ministrului Victor Costache o analiză asupra programelor de chirurgie oncologică pe care Costache le dorea “virate” spre sistemul privat de sănătate, profesorului Beuran i s-au înscenat vinovății absurde, a fost demis de la șefia clinicii din cadrului Spitalului Floreasca și dat pe mâna procurorilor.

Senatorul UDMR Laszlo Attila, președintele Comisiei de sănătate publică, a pus punctul pe „i” în declarațiile sale publice. El spune că atacul mediatic în cazul incidentului de la Spitalul Floreasca și la adresa profesorului Mircea Beuran este menit să distragă atenția de la adevăratele probleme din sistemul de sănătate și că, deși e o tragedie, astfel de situații sunt întâlnite în toată lumea.

Ulterior, recent, Costache și-a dat arama pe față prin ordonanța din domeniul sănătății “scrisă de prietenii săi” și dată noaptea ca infractorii! Se pare că liberalului Costache nu îi mai place masca chirurgicală ci noua mască liberală folosită la hold-up.

Ministrul Costache aplică noul principiu al noului PNL în domeniul sănătății: “cine are bani, trăiește, cine n-are, MOARE!”

De asemenea, Costache este ajutat și de colegul său de celulă guvernamentală, Marcel Vela, care de mai multe vreme caută să-l îndepărteze pe doctorul Raed Arafat de la conducerea sistemului de urgență, din același motiv ca și în cazul profesorului Beuran: a făcut publice tentativele de privatizare a sistemului de urgență și, mai ales, li se opune vehement, cu argumente.

Dar cu Arafat este ceva mai greu de luptat, pentru că, în cazul său, și Băsescu a încercat să-l îndepărteze dar s-a trezit cu revolte de proporții!

Până una-alta, una dintre problemele simple pe care, de ani de zile, nici un guvern nu a rezolvat-o, este alegerea pe care ar trebui s-o facă medicii: vrei să lucrezi în sistemul public sau în cel privat?! Pentru că în amândouă sistemele nu se mai poate! Numai că Costache, acest ministru ce se visează un adevărat Christiaan Barnard (tot) de la Sibiu, suge și el la două oi: este ministraș la guvernul lui Orban dar și doctor de weekend la Polisano, pe vreo 4.000 de euro!

Îl invităm pe ministrul Costache să facă o vizită la Institutul de oncologie de la Fundeni și, uitându-se în privirile disperate ale bolnavilor de cancer, să le spună: o să vă luăm din banii pentru tratamente, pentru că guvernul meu, eu și președintele, vrem să vă tratați la privat!

Hai Costache, curaj, că tupeu ai! Dar contribuțiile de sănătate sunt pentru sistemul public, de stat, nu pentru cel privat.

#NEWS #GuvernulMeu

Victor Costache fuge de întrebările jurnaliștilor