Alertă la Buzău din cauza virusului ucigaș din China. Autoritățile au decis să ia măsuri în cazul unui număr de 12 chinezi care muncesc la o fabrică din localitatea Pârscov, județul Buzău. Aceștia au fost izolați la domiciliu timp de două săptămâni după ce au revenit în România. Reprezentanți autorităților din Buzău susțin că niciunul din cei 12 chinezi nu prezintă simptome de infecție cu coronavirus.

Chinezii, menținuți în carantină

 Potrivit declarației Denisei Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, cele 12 persoane din China erau angajate la o fabrică din Pârscov. Ele s-au întors, duminică, în România, după ce au petrecut în țara natală sărbătorile.

Atunci când au revenit în România, toți cei 12 chinezi au fost izolați la domiciliu pentru o perioada de  14 zile. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău susține că medicii îi supraveghează cu atenție pe cei 12 chinezi care se află în perioada de carantină , niciunul din ei neavând simptome de infecție cu virus. Potrivit aceleiași surse, trei dintre muncitori sunt izolați la domiciliul lor din Buzău, iar ceilalți nouă sunt în localitatea Pârscov.

Citește și De frica coronavirusului chinezii isi ucid animalele

În afara celor 12 muncitori chinezi, alte șapte persoane din Buzău sunt monitorizate după ce au revenit din China. #News