O femeie de 61 de ani a scăpat de o tumoră uriașă, situată pe partea stângă a feței, cu care a trăit timp de 18 ani. Ea a fost operată de medicii de la Spitalul Caransebes, care au dezvăluit că intervenția chirurgicală a reprezentat o premieră. Operația a durat un timp record, și anume patru ore, pacienta simțindu-se bine după intervenție.

Tumoră gigant, de 3 kilograme 

 Cel care a extirpat tumora gigant, care avea 3 kilograme, este medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Operația a fost una extrem de dificilă, ținând cont de faptul că tumora era situată la nivel maxilo – facial stânga. Ea a cuprins glanda parotidă, lucru care putea determina apariția unei pareze faciale prin lezarea nervului facial. Pacienta, în vârstă de 61 de ani, avea epilepsie, retard mental și encefalopatie.

„Este vorba de o intervenție chirurgicală de excepție, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo – facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenția a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental și encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste 3 kg, pacienta care purta acest calvar de 18 ani, poate spune că s-a născut a doua oară”, a declarat Adrian Cican, managerul Spitalului de Urgență Caransebeș.

Citește și Un partid din Romania vrea o femeie la conducere/

Reprezentanții spitalului din Caransebeș afirmă că femeia are o stare de sănătate bună, însă va mai sta câteva zile la spital pentru a fi supravegheată medical. #News