Un partid nou înființat, Platforma Social Liberală, a început selecția pentru desemnarea unei femei care să facă parte din echipa de conducere, alături de doi co-președinți, Ilan Laufer și Alexandru Coita. Practic, se va ajunge ca în România un partid să fie condus de trei persoane, ceea ce ar fi o premieră pe scena politică.

Decizia a fost luată în cadrul primei Conferințe Naționale a partidului, care a avut loc sâmbătă, 8 februarie, la Poiana Brașov, fiind motivată de dorința ca și femeile să aibă un cuvânt de spus în luarea deciziilor politice. Cel puțin teoretic.

Congres la Poiana Brașov 

La întâlnire au participat nu mai puțin de 200 de lideri ai partidului din cele 42 de județe și toate sectoarele Capitalei, care i-au ales pe cei doi co-președinți. Cei doi lideri nu au scăpat ocazia de a explica care sunt ” aspirațiile ” noului partid, dar rămâne de văzut dacă această strategie se va dovedi una câștigătoare. Atât pentru partid dar mai ales pentru românii care nu prea mai cred în partidele care au condus România în ultimii 30 de ani. 

Cei doi lideri afirmă că vor o Românie prosperă

„Vrem să conducem prin exemplu şi să arătăm că politica altfel este posibilă, nu doar clişeu populist. Românii se unesc şi lasă divergențele deoparte atunci când au un țel comun, aşa cum este proiectul nostru de țară, România 10 în 10. Am pornit de la o viziune care a atras în mai puțin de două luni mii de români cu care facem deja politică altfel: politica de echipă.”, a declarat Ilan Laufer. 

CITEȘTE ȘI Primul partid la negocieri, PNL

„Dacă vrem o Românie prosperă, trebuie să facem o politică altfel. A venit momentul să depăşim orgoliile personale și să construim împreună o mișcare politică în jurul unui proiect de țară. Platforma Social Liberală are prima echipă formată din mai mulți lideri şi valori, şi nu centrată pe o singură personalitate care se identifică cu partidul.”, a precizat Alex Coita. #News