Primul partid politic
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Primul partid politic, la negocieri cu președintele Iohannis

Primul partid politic ce a avut ocazia să negocieze cu președintele Klaus Iohannis, în vederea alegerii unui nou partid, a fost chiar PNL, partidul ce a pierdut ieri un cabinet prin moțiunea de cenzură ce a dărâmat guvernul Orban cu 261 de voturi.

Astfel, cei de la PNL, în frunte cu Ludovic Orban, s-au întâlnit astăzi, de la orele 12:00, cu președintele țării, Klaus Iohannis, pentru a negocia propunerea acestora pentru viitorul ocupant al fotoliului de prim-ministru.

„Propunerea de prim-ministru este în persoana președintelui PNL, subsemnatul”

Înainte de întâlnirea cu președinteșe Iohannis, premierul demis, Ludovic Orban, declara:

„Am hotărât astăzi delegația PNL la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este în persoana președintelui PNL, subsemnatul. Am stabilit ca delegația să transmită președintelui susținerea pentru obiectivul declarat al președintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de Guvern care vor fi formulate”, a declarat Ludovic Orban.

„Luni vom abea o ședință a BEX în care vom lua o decizie privitoare la componența guvernului și de programul de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a mai spus că începând cu săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentații Parlamentului, pentru a stabili detalii legate de alegerile anticipate.

Astfel, negocierile fiind încheiate, declarația lui Ludovinc Orban, privind propunerea sa în funcția de premier rămâne în picioare.

Așadar, din declarațiile premierului demis, Ludovic Orban, reiese că „Regele a murit, trăiască regele!”. Ori, dacă ar fi să dăm un citat nu mai puțin celebru, de data aceasta unul de pe plaiuri mioritice, am putea chiar să zicem „Mama mea sunt eu!”.

La 12:45, delegația celor de la PSD a intrat la negocieri cu președintele. Vă vom ține la curent.

Citește și: Președintele Iohannis se consultă astăzi cu partidele politice

#News