Negocierile cu PSD au agațători pe la PRO România

Exact cum era de asteptat, negocierile cu PSD nu s-au derulat doar cu PSD, ci și cu noii agățați politic, PRO România, care au venit ca bonus, spre binele președintelui, până la urmă, care este scutit de două întâlniri.

Astfel, Marcel Ciolacu s-a angajat a deveni vocea celor două partide, mergând la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, cu Paul Stănescu, Claudiu Manda, Mihai Weber și Titus Corlățean. Întâlnirea a avut loc la ora 12:45, imediat după încheierea discuțiilor președintelui Iohannis cu reprezentanții PNL, în frunte cu premierul demis, Ludovic Orban.

Citește și: Primul partid politic la negocieri, PNL

Propunerea comună a PSD și PRO România, se învârte în jurul lui Remus Pricopie, acesta fiind dorit ca viitor prim-ministru de către cele două partide social democrate, proaspăt intrate într-o relație.

„Așteptăm decizie președintelui României și o să venim cu decizia PSD, am convocat deja colegii mei de partid, luni, într-o ședință.

PSD are un plan comun cu Pro România.

Eu consider că… am luat act din presă de autopropunerea domnului Orban de a fi din nou prim-ministru după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moțiune post-decembristă. Nu știu cât este de legală tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea, nu sunt specialist în Constituție. Cu certitudine vom cere lămuri până se va ajunge la un vot în Parlament.

Domnul Orban dovedește în continuare că nu iese din logica abuzului de putere și, mai nou, din logica ordonanțelor date noaptea fără avize și a încălcării Constituției. Domnul Orban ar trebui să respecte Parlamentul și legile țării, mai ales Constituția.

Domnul profesor Pricopie chiar este o propunere serioasă și președintele României a luat act de propunerea noastră. Momentan, decizia aparține președintelui România. Președintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală.

PSD este de acord cu orice variantă, respectând legea și Constituția. Eu cred că sunt un pic cam devreme aceste discuții. N-am avut discuții nici cu domnul Orban, nici cu absolut nimeni.”, a declarat Marcel Ciolacu, după încheierea consultărilor cu președintele.

Citește și: Președintele Iohannis se consultă astăzi cu partidele politice

„Cea mai mare majoritate parlamentară”

După cum a spus chiar președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care consideră că atât PSD, cât și PRO România sunt două partide puternice, care au reușit să întrunească majorotatea în parlament. Și nu orice fel de majoritate, ci „cea mai mare”.

Citește și: Ciolacu, un fel de Viorica în nădragi

#News