Președintele Iohannis așteaptă propuneri

După ce ieri guvernul Orban a fost demis prin moțiunea de cenzură inițiată de PSD, ajutată de UDMR și împinsă de la spate pe culmile gloriei pe ultima sută de metri de către Victor Ponta și partidul din dotare, iată că astăzi suntem iar fără premier. Fără unul de drept cel puțin, pentru că interimar îl avem tot pe Orban. Asta, așa, până nu o să-l mai avem nici interimar, întrucât astazi, președintele Iohannis convoacă partidele la consultări.

Citește și: BREAKING NEWS: Guvernul Orban a PICAT

Motivul acestor consultări are la baza alegerea unui nou prim-ministru, așadar toate partidele politice sunt invitate să propună câte un pretendent la înalta funcție în stat.

Invitația este reglementată de art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României.

Consultările vor avea loc în felul următor:

Ora 12,00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

Ora 12,45 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 13,30 – Uniunea Salvaţi România (USR);

Ora 14,15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 15,00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

Ora 15,45 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);

Ora 16,30 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 17,15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale

Citește și: Ciolacu și Ponta vor să propună un premier nou împreună

„Este nevoie de câţiva paşi politici şi vor fi făcuţi într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Astfel, rămâne de văzut dacă președintele va considera vreun candidat suficient de „dotat” pentru fi desemna în funcția de premier al României în locul lui Ludovic Orban, proaspăt demis din funcție, cu 261 de voturi împotriva sa.

Citește și: Orban bântuit de Dragnea

#News

Foto