Grindeanu: „În spatele ipocriziei lor electorale colcăie răul”

Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a lansat un nou atac la adresa liberalilor, cu privire la probleme din sistemul de sănătate, dar și la modul în care aceștia încearcă să-și ascundă „nesimțirea și incompetența în gestionarea pandemiei”.

„Un an de minciuni. Care toate li se sparg acum în cap! Pentru a-și ascunde nesimțirea și incompetența în gestionarea pandemiei, au simulat implicarea. Au anunțat cu surle și trâmbițe controale încrucișate și para-încrucișate în peste 220 de spitale din țară. Dar în spatele ipocriziei lor electorale colcăie răul! O țară întreagă a văzut ororile de la Reșița. La Sibiu, la dna vicepremier Turcan acasă, pacienții sunt tratați în chioșcuri de fast-food, fără încălzire sau apă, iar medicii fac apeluri disperate pe Facebook pentru a face rost de bani pentru paturi.

La Târgu Mureș prizele de la ATI iau foc. Iar la Brașov DNA-ul a început să-i ridice pe cei care au furat cu nesimțire de la bolnavi. Așa a gestionat Orban pandemia! Așa au avut ei grijă de viața oamenilor. De sănătatea lor! Tratându-i cu nesimțire, indiferență și furându-le din buzunare, chiar pe patul de spital! De aceea trebuie să-i oprim! Alegerile de duminică sunt decisive! Sunt despre a alege viața în locul dezastrului produs de Orban. Despre a alege profesioniștii în locul rudelor, coafezelor și pilelor liberale! Pe 6 decembrie, votează pentru viața ta! Pentru sănătatea ta! Pentru locul tău de muncă! Pentru pensia ta! Nu-ți irosi votul! Votează PSD!”, a declarat Grindeanu, astăzi, într-o conferință de presă, la Timișoara.

Tătaru vrea spitalele la Ministerul Sănătății

În acest moment spitalele se află în subordinea Consiliilor Județene. Astfel, după situația dramatică de la Reșița, minitrul Sănătății Nelu Tătaru a readus în atenție necesitatea revenirii spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății.

„La spitalul din Reșița a fost un management defectuos, neacordare de asistență medicală – dacă mă întrebați pe mine. Ieri (n.r. miercuri) am și trimis o inspecție de stat care a făcut evaluări și a și dat amenzi în valoare de 18.400 de lei. Astăzi se află acolo Corpul de control al ministrului. Spitalul este în subordinea Consiliului Județean. Noi, după evaluarea Corpului de control, vom face propunerile pentru Consiliul Județean”, a precizat ministrul Sănătății, citat de Realitatea TV. Tătaru a reiterat necesitatea reformării sistemului, astfel încât activitatea medicală din spitale să nu mai fie în subordinea Consiliilor Județene, ci în cea a ministerului.

Citește și: Grindeanu: „Electoratul nostru are nevoie de siguranță, nu de aventură”

#News