S-a adoptat redeschiderea piețelor

Vineri, în ultima ședință de Guvern dinaintea alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban a anunţat că se va modifica HG privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de CNSU.

„Hotărârea CNSU a trecut şi  în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise care vor fi deschise, cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi Ministerul Lucrărilor Publice, în privinţa măsurilor care vor fi aplicate în interior.

A doua măsură este pentru ziua votului, unde avem două situaţii: pentru toţi cetăţenii există libertate la vot între orele 5 dimineaţă, 6 decembrie, şi 1 dimineaţa, în 7 decembrie (având în vedere că, dacă sunt la coadă la ora 21.00, pot vota până la 23.59). Membri BEC, BEJ, observatorii şi personalul tehnic care participă la procesul de vot vor avea dreptul să circule, pe bază de document doveditor, între orele 23.00 – 5.00”, a precizat Arafat.

 Acesta a explicat că, pentru zonele carantinate, se va emite cu ordin al şefului DSU care să prevadă posibilitatea deplasării la vot, fără restricţii.  Cei care sunt în carantină, la domiciliu sau în locaţii stabilite, pot solicita urna mobilă.

Reamintim că din 9 noiembrie, România a intrat, pentru 30 de zile, în carantină parțială, fiind impuse o serie de măsuri restrictive. Printre acestea aflându-se limitarea circulației pe timp de noapte, între orele 23 și 5, respectiv închiderea piețelor agroalimentare ce îți desfășurau activitatea în spații închise.

Citește și: Tudose, vehement în legătură cu închiderea piețelor

#News