Foto: Ovidiu Oanță / PRO TV

În cursul serii trecute, țara era zguduită din nou de dezastru, de data aceasta de incendiul de la Piatra Neamț. Mai pe larg, în jurul orei 18:30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi 17 pacienți, în două saloane suport COVID-19.

Ca urmare a incendiului survenit, cel mai probabil, din pricina unei defecțiuni electrice a sistemelor de ventilație, au decedat, până în acest moment, 10 persoane. Medicul Ioan Cătălin Denciu a intrat, împreună cu o asistentă, în flăcări pentru a-și salva pancienții. În urma acestui act de eroism, medicul s-a ales cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului.

Cine, dintre politicieni, îl va „revendica” pe medicul erou, Ioan Cătălin Denciu?

Așa cum era de așteptat, politicienii nu aveau cum să scape momentul de a situația „pe turta lor”. Norocosul Băsescu, cel care n-a prins mandat de președinte nici în perioada Colectivului, și nici acum, în perioada incendiul de la Piatra Neamț, valorifică din punct de vedere politic tragedia pentru a da sfaturi pe Facebook. Nu, nu la telefon, nu în privat. Pe Facebook, ca să vadă toată lumea.

Orban! Acum!Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte.Orban, nu uita şi asistenta medicală care are picioarele arse.PS-Cel mai apropiat aeroport este la Bacău (61 km) şi nu la Iaşi (131KM)

Traian Băsescu

Victor Ponta, la rândul lui, amintește de Colectiv, după ce ieri, înainte ca tragedia să se întâmple, visa să fie, din nou, prim-ministru, considerându-se una dintre cele trei opțiuni de bază, pe lângă Dacian Cioloș și Ludovic Orban. Ponta are, în sfârșit, mingea la fileu.

Cum este posibil? INCOMPETENTA UCIDE ! Uitati de cei care acum 5 ani strigau si acum tac frumos din gura – nu erau interesati de oameni sau de Sistemul de Sanatate ( voiau doar voturi si functii – pe care acum le au )!

Victor Ponta

Klaus Iohannis nu mai vrea demisii ca în 2015, însă urmărește cu atenție și îngrijorare, în timp ce le urează tuturor însănătoșire grabnică. Un fel de „taci, taci, poate nu observă nimeni”.

Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor.

Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu îl copiază pe Klaus Iohannis și trimite un mesaj inventat, parcă, de un bot AI. Cel mai probabil astăzi va urma și mesajul în care va cere demesia Guvernului. Dar pe rând! Întâi ne prefacem milos, apoi dăm în dușman.

Sincere condoleanțe în acest moment de mare încercare pentru familiile îndoliate de tragedia de la Piatra Neamț. Le doresc sănătate, putere și recuperare grabnică tuturor supraviețuitorilor. Medicul erou care s-a luptat pentru a salva pacienții trebuie să aibă parte de cel mai bun și mai rapid tratament. Dumnezeu să îi aibă în pază!

Marcel Ciolacu

Ludovic Orban? Nimic concret, nimic util.

Ludovic Orban

Ancheta a fost preluată de Parchetul General

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

anunţă Parchetul General

Colectiv 2?

S-a tot vehiculat ideea unui Colectiv 2. O fi așa, n-o fi așa? Cert este că, de-atunci, deși PSD promitea spitale regionale și locuri mai multe în spitale, pentru marii arși, toate astea au rămas pe hârtie. Și să nu vă gândiți că aici e numai vina PSD! Nici vorbă! Vina e una… colectivă! Iohannis salută rece și transmite condoleanțe, în timp ce Băsescu se cațără pe trupul ars al medicului Ioan Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț, al doilea Adrian Rugină.

Ioan Cătălin Denciu

Și nicio demisie. Deocamdată. De nicăieri.

Și iată-l, din nou, pe Arafat. Tot în funcție cheie, tot printre noi, tot printre incendii.

Nu-i nimic, în 6 decembrie avem alegeri. N-are nimeni timp de încă o tragedie acum.

De data aceasta cine va răspunde? Tot nimeni?

Săracul „Nimeni”!

Citește și: Vineri, 30 octombrie, ceață

#News