Ministrul Sanatatii

La 5 ani și 15 zile de la tragedia de la Colectiv, istoria se repetă în România. Un incendiu de proporții a omorât, aseară, 10 pacienți din secția ATI a Spitalului Județean de la Piatra Neamț. La 5 ani și 15 zile de la Colectiv, România încă nu are spitale regionale sau, după caz, spitale funcționale, în conformitate cu anul 2020. În plină criză pandemică, 10 pacienți își dau duhul într-o moarte mai urâtă decât orice Coronavirus.

Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, totodată pacient care a stat câteva săptămâni în comă, în urma incendiului din 2015, îi cere demisia ministrului Sănătății Nelu Tătaru, acuzându-l că ar fi mințit în data de 30 octombrie a acestui an, dată în care s-au împlinit 5 ani de la cumplitul eveniment de la Clubul Colectiv.

„Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia!”

„Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat. Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat. Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat. Un sistem de sănătate publică nu poate funcționa decât cu mecanisme și proceduri, nu cu miniștri care stau cu fundul în mașină și merg permanent în vizite de lucru la fiecare caz grav în parte. Sunteți în poziția în care trebuie să vă dați demisia. Nu este posibil să mai continuați să rămâneți în fruntea sănătății”, scrie Mihai Grecea pe Facebook.

Citește și: Incendiul de la Piatra Neamț, între tragedie și haos electoral

#News