Zeci de persoane evacuate urgent dintr-un bloc cuprins de flăcări

O persoană a fost găsită de pompieri intoxicată cu gaze

120 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Bârlad, al cărui acoperiș a fost cuprins de flăcări, duminică noaptea. Unul dintre locatari a fost găsit intoxicat cu fum, potrivit ziare.com.

21 de autospeciale și peste 85 de pompieri, mulți fiind chemați de acasă, au intervenit pentru stingerea lui. Pompierii spun că a fost o intervenție grea și de lungă durată.

Incendiu de amploare produs noaptea trecută la acoperișul blocului D2 de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Bârlad. Dacă inițial pompierii au sosit cu o singură autospecială în urma unui apel la 112 în care se spunea că arde acoperișul unei scări din bloc, ajunși la fața locului, pompierii și-au dat seamă că este un incendiu de proporții, fiind vorba despre o intervenție dificilă și de lungă durată.

Astfel că au mai fost chemate încă șase autospeciale, până la final, spre dimineață numărul acestora ajungând la 21 (autospeciale de stingere cu apă și autospeciale multifuncționale, autoscări mecanice, ambulanțe SMURD). Alți pompieri au fost chemați de acasă, în final numărul celor care au participat la intervenție ajungând la 85. La fața locului au intervenit în sprijin echipaje ale SPSU „Rulmenți” Bârlad, dar și echipe aflate în coordonarea Primăriei municipiului Bârlad.

Au fost evacuate 120 persoane iar  peste 200 persoane s-au autoevacuat. Încă de la sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o singura persoana intoxicată ușor cu monoxid de carbon

 Victima, stabilă hemodinamic și cooperantă a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Au ars aproximativ 1000 de metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn și peste șase tone de materiale combustibile depozitate în pod. Mai multe apartamente au fost afectate. Potrivit pompierilor, intervenția a fost dificilă din cauza faptuluică în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărțitor, dar și de vânt.

Un bărbat din Brașov și fiul lui au interdicție de a se apropia unul de celălalt