Foto Știri de Cluj

O nouă scăpare a autorităților în privința introducerii certificatului verde ca formă de acces în spațiile publice i-a adus hipermarketului Cora din Cluj o amendă de 5.000 de lei. Concret, în legislație nu este stipulat ce se întâmplă în cazul hipermarketurilor care se află în interiorul centrelor comerciale, la care de altfel este necesară prezentarea certificatului verde. Motiv pentru care cei de al Cora Cluj au considerat că este suficient să se creeze două culoare separate, unul care să ducă direct în respectivul magazin, pentru care nu ar fi fost nevoie de „green-pass” și un altul, pentru accesul în întregul centru comercial, pe bază de certificat Covid.

Compania se apără și precizează că decizia pentru crearea a celor două culoare separate este tocmai din cauza lacunei legislative.

„Având în vedere statutul de magazin esențial al hipermarketurilor cora, ceea ce înseamnă, conform legislației în vigoare, că toți consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare și fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.Mai mult, atragem atenția că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicție expresă sau explicație privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spațiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome și securizate, care nu permit deplasarea către alte spații comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut și descris în prevederile Legii 55/2020”, se arată într-un comunicat al Cora.

De altfel, polițiștii care au fost solicitați în acest caz au transmis că în urma verificărilor „în zona de acces în centrul comercial erau afișate panouri și delimitate două culoare distincte ce indicau faptul că pe un culoar este permisă intrarea în întregul spațiu comercial prin prezentarea Certificatului Verde Covid, pe culoarul ce duce doar în zona hipermarket-ului nefiind necesară prezentarea acestuia”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj, potrivit Știri de Cluj.

Citește și: Cu certificatul verde la Mall, în zona de „food-court”