Eco Sud SA - Foto Adevărul
Eco Sud SA - Foto Adevărul

După ce vocalul ong-ist și-a preluat mandatul, Micul Paris se schimbă in fiecare zi în rău. În curând, este posibil ca străzile din sectoarele 1-4 să fie astupate de munți de gunoaie, șobolani și, parcă nu ne-ar ajunge fumul de la arderile ilegale, mirosurile de gunoi vor face aerul si mai puțin respirabil.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a ignorat legea și a permis ca bucureștenii să plătească triplu pentru depozitarea gunoiului. Nu o spune presa, ci un document oficial emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice(A. N. R. S. C). Acesta va fi discutat la ședinta ordinară a Consiliului Local Sector 1, din data de 22 decembrie ac.

De asemenea, edilii din Sectoarele 1-4 sunt disperați, câtă vreme se prefigurează o „criză” a deșeurilor, iar Nicușor Dan nu vrea să comunice tariful pe care Eco Sud are dreptul să îl aplice pentru depozitarea gunoiului la groapa Vidra.

În urma unui control efectuat de ANRSC, s-a constatat că acestea sunt practicate de compania Eco Sud, fără a fi apobate prin Hotărârile de Consiliu General(foto)

Primarii din sectoarele 1-4 susțin că în lipsa unor aprobări ale Consiliului Local General, sunt în imposibilitatea de a hotărî cuantumul taxelor/tarifelor care trebuie aplicate în condițiile legii.

E strigător la cer ce se întâmplă! Totul a fost o minciună! Plătim cei mai mulți bani pentru gunoi. Bineînțeles că voi lua poziție vis a vis de această situație”

a menționat pentru Ziarul de Investigații, Daniela Popa, reprezentanta consilierilor locali PSD din Sectorul 1.

Nicușor Dan a refuzat să amendeze Eco Sud și nu are alternative pentru „criza” gunoiului

Astfel, ANRSC a notificat Primăria Capitalei și Prefectura București. Însă, Nicușor Dan nu a dat „nici doi bani” pe instituțiile statului și mai ales pe bucureșteni. Nu a transmis ANRSC în fiecare lună ce măsuri a luat și, în mod normal ar trebui să primească amendă pentru acest prejudiciu adus bucureștenilor și mediului.

Primăria Municipiului București nu a efectuat niciun control la Eco Sud, cu toate că avea cunoștință că societatea aplică tarifele de depozitare neaprobate de către Consiliul General, iar compania Eco Sud trebuia sancționată cu amendă între 30 000 -50 000 de lei

se arată în notificarea ANRSC.

„Consecințele negative sunt greu de cuantificat(…) pentru bucureșteni și Mediu”

Continuă să citești