Victor Costache

Ministrul Sănătății nu va fi cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru uriașul și scandalosul caz de imcompatibilitate în care este implicat doctorul Victor Costache, comunică parchetarii supremi.

Pe scurt, ministrul Costache s-a angajat chirurg la Spitalul Polisano din Sibiu, la trei zile după ce a devenit ministru al Sănătății Publice și a depus jurământul la Cotroceni.

Ulterior, Costache-ministrul a semnat o serie de acte publice care vizau și avantajau și Spitalul Polisano, unde el era chirurg. Deci, conflict de interese clar, vizibil de la o poștă. Mai mult, ministrul Costache s-a făcut și de râs când a mințit că operează fără salariu, probono, el fiind prins că are un salariu lunar de 4000 de euro!

Pe urmă, Costache a declarat că era musai să semneze un contract pentru că altfel era o mare ilegalitate și nu ar fi putut să opereze. Bun, să admitem că așa este, trebuia să existe o relație contractuală. Dar de ce pe 4000 euro lunar și nu, spre exemplu, simbolic pe UN LEU sau, na, 10 lei?! Și mai și minte Costache, cu un tupeu uriaș!

Revenind la parchetarii cei orbeți, în consecință, la toate măgăriile făcute de ministrul Costache, Parchetul General a dat un răspuns la o cerere adresată de Antena 3, în care afirmă că o sesizare din oficiu nu se justifică!!!

Mai mult, procurorii spun că nu există suficiente date care să justifice demararea unei anchete penale!!! I-auzi, băi popor, ce zic ostașii lui Iohannis din procuratură!

Lumea vorbește că doctorul Costache ar fi medicul favorit al nevestei lui Iohannis. Astfel că președintele, supus credincios al consoartei sale, ar fi dat curs rugăminții ei și i-ar fi ordonat lui Orban să-l pună pe Costache ministru!

De aici ar veni și vehemența lui Orban de a nu-l schimba din funcție și de a găsi cele mai tâmpite argumente pentru a-l apăra și a-i justifica incompatibilitatea! Dacă acestea sunt doar zvonuri răutăcioase ale târgoveților sibieni, oricum nu ele contează. Ci demisia lui Costache!

Păi, pe așa-zisele argumente ale lui Orban, este de așteptat ca ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, altfel un respectat maestru al Baroului, o zi să fie ministru și alte trei avocat pledant!!! Că și el are “pacienți” care îl apreciază și-l vor avocat! De ce nu?!

Dar, conform altor surse, Costache este păstrat ministru cu orice preț, pentru că prețul ar fi fabulos, ca în toate afacerile cu sănătatea, industria pharma etc., care sunt mai valoroase decât, spre exemplu, comerțul cu armament!  

#News #Fara Penali

Foto RO HEALTH REVIEW