Dacă este să fac o confesiune, declar că aș fi început să scriu acest articol mai devreme, dar tot timpul mi-a fost ocupat de certat cu motanul pentru că nu se mai oprea din băgat ghearele în canapea. Și cică ăsta ar fi semn că mă iubește. Cel puțin așa susțin cei ce au studiat îneaproape felinele de casă.

Citește și: Vrei să adopți o pisică? Iată ce trebuie să știi

De altfel, se spune cum că ar exista o serie de semnale pe care pisica ta ți le dă, ca să-ți arate că te iubește. Bine, n-or fi ele chiar mereu atât de clare și de asemănătoare semnelor pe care un om ți le dă atunci când te iubește, însă important este să deschizi ochii și să le „citești.

Spre exemplu, așa cum spuneam, dacă pisica ta îți distruge un obiect de mobilier, ai face bine să percepi acest gest ca pe un gest de afecțiune, întrucât se pare că ai parte de o iubire pasională din partea animalului tău de companie.

Dacă îți blochează calea atunci când mergi, ai face bine să îți concentrezi atenția doar asupra ei. Se pare că ai parte de o pisică posesivă și iubitoare. Ce ar fi iubirea fără astfel de comportamente, nu?

Citește și: Cine n-are o pisică, să facă bine și să adopte

Caz în care pisica ta se ține după tine peste tot… inclusiv la baie, unde, vorba aia, regele se duce pe jos și niciodată acompaniat, explicația este tot cea de mai sus, și anume că pisica ta nu dorește ca tu să fii nicio secunda fără ea, așadar te urmărește cu privirea peste tot, pentru ca mai apoi să te urmărească de-a binelea oriunde te-ai duce.

Un ultim gest suprem de iubire este etalarea posteriorului. Chit că pentru noi, oamenii, un astfel de gest poate să nu însemne același lucru, în cazul pisicilor, alăturarea fundulețului pufos feței tale poate să denote multă-multă iubire!

#News