Perioada electorală: motiv de dispute, de contradicții, de anxietate și multă nerăbdare. Cu toții vrem liniște, vrem să fim lăsați să ne facem planuri pentru sărbătorile de iarnă și să ne fie distrasă atenția de la click-urile date obsesiv-compulsiv pe pagina cu rezultatele alegerilor. În momentul în care politica devine din ce în ce mai sonoră, avem cea mai mare nevoie de liniște.

Din fericire, un moment de relaxare nu este atât de imposibil de găsit pe cât s-ar putea crede, mai ales având la îndemână horoscopul. Da, ignorat de mulți, blamat de știință, horoscopul continuă să amuze, să distreze și să aducă măcar un zâmbet pe buzele unora.

Să uităm pentru câteva minute de seriozitate și de eterna frază spusă pompos și superior: ”Eu nu cred în horoscop, zodiacul e o minciună/prostie/înșelătorie”.

Să credem pentru câteva minute că semnul solar este doar un detaliu al astrologiei tale personale – restul poate fi găsit în harta natală – și joacă un rol semnificativ în stabilirea și conturarea personalității. Îți modelează sinele, stilul, vitalitatea, stima de sine și încrederea.

Calitățile semnului zodiacal pot oferi, de asemenea, o perspectivă deosebit de relevantă. Fiecare element (foc, pământ, aer, apă) are un semn fix (Leu, Taur, Vărsător, Scorpion), un semn cardinal (Berbec, Capricorn, Balanță, Rac) și un semn mutabil (Săgetător, Fecioară, Gemeni, Pești).

Să revenim la perioada alegerilor și la relația dintre horoscop și politică. Să vedem cum putem reuși să ne valorificăm energia, să punem accent pe răbdare și să învățăm să ne relaxăm, rămânând atenți la rezultatele alegerilor.

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Să fim sinceri: Berbecului nu-i place să aștepte, iar răbdarea nu este punctul său forte. Fiind un semn de foc condus de Marte, planeta de acțiune, sex și energie, Berbecului îi place să știe tot și să descopere tot ce se poate descoperi.

Îți place să știi ce se întâmplă, nu suporți să fii lăsat în suspans, iar dacă acest lucru se întâmplă, s-ar putea să recurgi la ceva agresivitate și impulsivitate. Și, pentru că viața socială cam lasă de dorit în 2020, poți provoca un război în mediul virtual, un mic război al cuvintelor publicate pe Twitter. Horoscopul te sfătuiește ca, în această perioadă tensionată, să-ți canalizezi furia și anxietatea pe activități fizice intense: alergat, bicicletă etc.

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Semn guvernat de planeta Venus, Taurul este orientat spre relații, este în căutarea armoniei și preferă să evite, pe cât posibil, orice fel de conflict. În același timp, ca semn de pământ fix, Taurul este un individ hotărât și această dualitate duce la anxietate și oboseală.

O modalitate înțeleaptă de a gestiona această stare: îmbunătățește-ți nivelul de confort și încearcă să pui accent pe simțul tău estetic. Cu alte cuvinte, aprinde lumânări, alege un foc de tabără, reîntoarce-te la natură. Alege un hanorac confortabil: te va face să iubești toamna. Alege să amenajezi un decor de toamnă sau ocupă-te de organizarea unui eveniment colorat: poate fi vorba de căminul propriu, dar chiar și de birou. Practic, poți fi creativ oriunde și acest lucru te va ajuta să uiți de angoase.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Fiind semnul aerian mutabil condus de Mercur, planeta comunicării, este posibil să ți se pară aproape imposibil să te desprinzi de textele de grup, chat-uri,Twitter, aplicație de știri etc. Dar, deși ți se pare că poți gestiona tot ce ține de informațiile noi, este posibil să ajungi să te simți copleșit. Desigur, îți va fi greu să recunoști faptul că Social Media te secătuiește de energie.

Astrele te sfătuiesc să găsești o modalitate de a lua o pauză, pentru a te îndepărta de conversații și pentru a-ți odihni psihicul. Indiferent dacă alegi meditația rapidă (da, fiind în zodia Gemenilor, vei alege o aplicație) sau dacă stai la telefon cu terapeutul, încearcă să faci o pauză de la politică. Nu este nimic greșit în a alege o oarecare distanță de tot ceea ce se întâmplă în jur și nu uita: gândește-te și la sentimentele tale, pentru că fix ele îți pot aduce liniștea sufletească.

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Racul simte totul la un nivel foarte înalt și simte prea mult. Nu doar cu ocazia alegerilor și nu doar când se întâmplă ceva important. Racul este un semn de apă, un semn sensibil și un semn care cam înoată în temeri și nesiguranță. Cunoaște anxietatea mai bine ca oricare alt semn, chit că, de data asta este vorba de o anxietate electorală.

Dacă ești Rac, nu uita că poți apela la prieteni, la familie și la cei dragi. Alege Facetime, vorbește și exprimă-ți liber fricile. Dacă subiectul se referă la alegeri, încearcă să redirecționezi discuția spre planurile tale și spre soluționarea propriilor probleme. Este posibil să trebuiască să ai de rezolvat mai multe în legătură cu propria persoană. Deci, pune alegerile pe pauză.

Leu (23 iulie – 22 august)

Te-ai născut sub semnul focului, ești încrezător, radiant și orientat spre acțiune. Având în vedere optimismul și siguranța de sine, de cele mai multe ori preferi să fii în centrul atenției, să ai păreri puternice și să vrei să îți fie ascultate opiniile.

De data aceasta, este posibil să simți o oarecare presiune și o dorință nestăvilită pentru a găsi o rezolvare sau un plan salvator. Pentru a face față și pentru a fi ascultat de toată lumea, încearcă să privești și partea amuzantă. Încearcă și puțină distracție, chit că vorbim de politică, viitor sau viitorul politicii.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Alegerile sunt pline de informații, iar ție îți plac informațiile, datele exacte și discuțiile. Planeta care te guvernează este Mercur, iar Mercur se traduce fix prin comunicare, învățătură și informație. Și totuși. Exact ca la școală, prea multă informație te poate face să te simți copleșit, amețit și dezorientat.

În același timp, rămâi orientat spre servicii, pentru că dorința ta primordială este de a sprijini pe toată lumea, de a aduce un plus de nou și un plus de util. Desigur, orice informație este utilă în contextul alegerilor, dar nu uita că nu lucrezi în televiziune. Învață să te relaxezi, încearcă yoga, o drumeție rapidă sau plimbă-te în parcul preferat. Orice lucru care îți permite să ai un moment de respiro îți va spori echilibrul interior.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanța este cea mai sociabilă zodie, este condusă de planeta Venus, iar Venus pune mereu accentul pe dragoste, frumusețe și bani. Deși dragostea, frumusețea sau banii par subiecte superficiale în ziua de azi, pentru o Balanță cel mai mult contează cei dragi, atașamentul, partenerul de viață și bunăstarea emoțională.

Cu toate acestea, perioada alegerilor și apropierea de politică reprezintă un risc pentru nativii din Balanță: se simt tensionați, stresați, conflictele par să-i urmărească pas cu pas, iar tensiunea este, uneori, insuportabilă. Nativii din Balanță sunt mereu în căutarea echilibrului, pentru că fix echilibrul îi ajută să facă față.

Cu alte cuvinte, apelează la tine. Alege filmul tău preferat, refugiază-te în muzică, nu sta departe de artă (da, pentru că îți place frumusețea, învață să te îndrepți spre orice lucru frumos). Te vei simți mai senin, iar creativitatea este unul din punctele tale forte.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Născut sub un semn intens, intuitiv din punct de vedere emoțional, fix, co-guvernat de Marte și orientat spre acțiune, Scorpionul este unul dintre cele mai afectate semne în această perioadă. Preferă să se refugieze în Social Media, dar nici aici nu alege calmul. Duce bătălii pe care le arată sau nu, se confruntă cu migrene și are mereu ceva de spus. Cu toate acestea, socializarea excesivă tinde să îl obosească pe Scorpion, iar soluția este fix liniștea și îndepărtarea de cei din jur. Ușor de spus, greu de făcut.

Regăsește-ți calmul, îndepărtează-te de discuții în contradictoriu și concentrează-te asupra a ceea ce poți controla, cum ar fi pregătirea unui meniu preferat. Îți plac cuvintele și îți plac oamenii, așa că poți alege oricând o conversație relaxantă cu o persoană dragă. Nu uita să-ți exprimi emoțiile, chit că este vorba de un simplu jurnal, poezie sau muzică.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorul este copilul zodiacului, semnul mutabil, semnul de foc și semnul condus de Jupiter. Este expansiv, iubește filozofia și discuțiile filozofice și este renumit pentru puterea și rapiditatea cu care își exprimă opiniile. Îi place să învețe, să cunoască și îi place aventura. Cu alte cuvinte, perioada alegerilor este perioada în care Săgetătorul este numai ochi și urechi.

Totuși, este posibil ca nativul din Săgetător să se simtă oarecum neliniștit în momentul în care ceilalți nu sunt de acord cu opiniile lui în ceea ce privește politica sau candidatul preferat. Rezultatul? O stare care oscilează între optimism și teamă. Pentru a păstra optimismul și a ignora teama, Săgetătorului îi trebuie un mic concediu și niște activități ieșite din comun, care l-ar putea surprinde. Un exemplu îl reprezintă cărțile de tarot sau Tai Chi-ul. Acumularea de informații noi, care nu au legătură cu alegerile sau cu politica, pot face minuni pentru spiritul curios al Săgetătorului.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Fiind un semn de pământ, semnul unui om harnic, echilibrat și orientat spre rezultate, Capricornul nu se simte tocmai în largul lui pe durata electorală. Se simte împrăștiat, nu se poate concentra în totalitate asupra muncii și nu poate urmări nici rezultatele alegerilor. Nu este vorba despre atenția distributivă, ci despre faptul că nativului îi place să respecte termenele, să lucreze în liniște și să nu fie întrerupt din activitățile sale.

În această perioadă este recomandat să-ți ții atât mintea, cât și corpul ocupate. Mergi la sală sau transformă-ți sufrageria în sală de sport. Poți încerca un proiect nou sau poți alege să finalizezi un proiect mai vechi. Vei fi mai oprimist, mai pozitiv și mai liber.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorului îi place munca în echipă, inovația și orice ține de viitor. Este un semn de aer, un idealist și este nativul care nu arată întotdeauna ceea ce gândește. Nu așteaptă doar cifre și rezultate, planuri și schimbări de nume. Vărsătorul pare aerian, dar vrea mereu ceva concret: vrea să știe ce schimbări majore se vor produce.

Da, este obositor pentru un Vărsător să aștepte o schimbare și informații noi în legătură cu viitorul. Vărsătorul are nevoie de oameni asemenea lui, cu aceleași întrebări, idealuri și așteptări. Dar, pentru a-i găsi, nativul trebuie să învețe să-și împărtășească temerile, nemulțumirile, speranțele și visele și să vină cu un potențial plan de acțiune.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Peștii sunt empatici, orientați spre psihic, spirituali și cu tendința de a se retrage din mediul înconjurător. Problema principală cu empatia peștilor este faptul că acumulează din tensiunea, anxietatea sau frica celor din jur, lucru care poate deveni copleșitor pentru nativi. De aici și nevoie de fugă, retragere sau izolare.

Când pentru Pești ceea ce e mult devine prea mult, ar trebui să aleagă activități recreaționale ca filmul, fotografia sau poezia. De asemenea, semnul de apă nu ar trebui să ignore apa: bucură-te de o plimbare pe malul mării sau de o baie relaxantă.

Sursa: shape.com

Citește și: Nemuritorul jazz s-a născut în America

#News