Ministrul Muncii și al Protecției Sociale Violeta Alexandru a blamat atitudinea anumitor firme mari care nu respectă prevederile de pandemie, cele impuse de Guvern. Cu toate că s-a impus decalarea programului pentru angajați, astfel încât să se limiteze interacțiunea între aceștia, în urma controalelor s-ar fi constatat că regulile nu sunt respectate.

„Am mers la Inspecţia Muncii şi am avut o abordare, dacă vreţi, neobişnuită, în sensul în care după ce am avut o mică discuţie în cadrul Inspectoratului cu şeful instituţiei, discuţie care mi-ar fi creat impresia că totul este în regulă, că se fac verificări pe teren şi că totul este în regulă în urma verificărilor, (…) l-am luat pe inspectorul şef cu mine şi ne-am dus la doi angajatori.”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru, despre prioritățile perioadei în curs

Violeta Alexandru a cerut, de asemenea, Inspecţiei Muncii să verifice acest aspect şi acolo unde este cazul, să le explice angajatorilor importanța respectării regulilor.

„Nu era deloc în regulă, în sensul în care verificările făcute la cei doi angajatori nu atinseseră exact punctul cel mai important pe care premierul l-a cerut Inspecţiei Muncii în aceste săptămâni şi anume să se discute cu angajatorii de o manieră civilizată, fară abuzuri, fără exces cu privire la decalarea programului de intrare la serviciu şi ieşire din tură de la serviciu. Exact acest lucru nu se discutase, acolo unde se duseseră să verifice, verificau contractele de muncă, ceea ce este foarte bine, ţine de atribuţiile dumnealor, dar nu se întâmplă exact ceea ce reprezintă una dintre cele mai presante nevoi în acest moment şi anume să conştientizăm angajatorii că trebuie să ia măsuri de organizare la intrarea la program şi la ieşire, astfel încât să se evite aglomeraţia la nivelul angajaţilor”, a mai spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citește și: Violeta Alexandru: „Sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani”

#News