Paradoxurile logicii unui primar USR

Într-o perioadă extrem de sensibilă, din punct de vedere epidemiologic, o perioadă în care orice ieșire afară din casă se poate solda cu o infectare, primarul USR al Municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, își cheamă băcăoanii la urne pentru a vota la referendum. În timp ce primarul ar trebui să se gândească la metode suplimentare de a limita contactul între oameni, în contextul pandemiei, Viziteu s-a gândit să-i cadorisească pe aceștia cu un nou referendum în care, culmea, să îi întrebe dacă sunt de acord cu măsuri sumplimentare anti-Covid. Cu toate că recunoaște că Bacăul nu stă deloc bine la capitolul infectări, Viziteu își dorește referendum. Paradoxurile logicii, în mod cert.

Lucian Viziteu crede că referendumul nu e un moft

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei și să se dezvolte. Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România. De aceea, trebuie să găsim soluții pe plan local care să vină în completarea celor de la București. Nu mă refer la coerciție, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiștilor și a mediului socio-economic”, a anunțat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Cu toate că acest referendum se intenționează a se organiza în paralel cu alegerile parlamentare, cu siguranță acesta va îngreuna procesul efectiv de vot.

Citește și: Liberalii, furibunzi, după ce deputații au decis redeschiderea piețelor

#News